Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

През месец април 1393 пациента са преминали през Covid отделенията в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

В УМБАЛ „Света Марина" към момента са разкрити 313 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 26 април - 02 май през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина"  са преминали 741 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 223.

Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 368, от които 47 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 45. Излекувани през изминалата седмица са 150, а починали – 31. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

За месец април през Covid отделенията на лечебното заведение са преминали 1393 пациента. За да се отговори на предизвикателствата в резултат на кризата, породена от Covid-19, в лечебното заведение са преструктурирани 12 клиники в Covid звена. Успоредно с лечението на пациенти с доказан или съмнителни за Covid-19, болницата оказва спешна медицинска и онкологична помощ на всички нуждаещи се по профила на заболяванията.

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

ПРЕСЦЕНТЪР НА   УМБАЛ „СВЕТА МАРИНА" ЕАД-ВАРНА


  
 


Виж още:covid19