Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

785 пациенти са преминали през спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна в периода 19-25 април

В УМБАЛ „Света Марина" към момента на територията на 14 ковид отделения са разкрити 367 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива (включително и за лица до 18 годишна възраст), от които 59 за интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 19-25 април през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина"  са преминали 785 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД– 281.

Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 516, от които 77 са от други области. През интензивни отделения преминалите са 65. Излекувани през изминалата седмица са 225, а починали – 58. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ „Света Марина" – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

 

                                    ПРЕСЦЕНТЪР НА   УМБАЛ „СВЕТА МАРИНА" ЕАД-ВАРНА