Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ-Варна се включи в честванията, посветени на 140 години от създаването на Военноморските сили на Република България

Деканът на Факултета по медицина на МУ-Варна проф. д-р Златислав Стоянов изказа поздравления от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов по време на юбилейната научна конференция, посветена на „140 години от създаването на Военноморските сили на Република България".

По случай юбилейното честване, проф. Стоянов поднесе и специален подарък, златен кораб, на командира на военноморските сили- контраадмирал Кирил Михайлов.


Благодарение на съвместната работа на МУ-Варна и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров" бяха разработени иновативните специалности „Военен лекар" и „Военна медицинска сестра", които се радват на голям интерес от страна на кандидат-студентите.

На откриването на честванията по време на конференцията присъстваха заместник министър-председателят на Република България г-н Томислав Дончев, областният управител на Област Варна г-н Стоян Пасев, кметът на град Варна г-н Иван Портних, началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф.Боян Медникаров, началникът на щаба на военноморските сили кап. Камен Кукуров, акад. Стефан Воденичаров и много други представители на политически и образователни институции.

В прочетеното поздравление от ректора се казваше: „Още от създаването си, Военноморските сили съумяват да отговорят на необходимостта от офицерски кадри. Забележителното Ви развитие продължава и до днес. Горд съм, че вече 140 години съхранявате и развивате необходимото знание, за да се формират и възпитават компетентности на лидери и експерти, способни да управляват военноморските сили на Република България. Без Вашия всеотдаен труд, без Вашите безрезервно отдадени на военноморската служба сили, знания и умения е немислимо изпълнението на поставените високи цели."

Юбилейната конференция на военноморските сили е част събитията, посветени на сигурността на Република България. Към проф. Златислав Стоянов и цялото ръководство на МУ-Варна бе отправена покана да присъстват на церемонията по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров".

Вероника Стоянова


_________________________________________________________________________________________________