Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

За нас

Център за професионално обучение


 


Центърът за професионално обучение има Лицензия № 2012121016, издадена на 11.12.2012 г. от председателя на Националната агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет за извършване и удостоверяване на професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация.

През 2013 г.  Центърът за професионално обучение към Медицински университет – Варна стартира с обучение по професиите Здравен асистент и Болногледач.

През 2019 г.  Центърът получава Лицензия за професионално обучение по професията  Асистент на лекар по дентална медицина -  трета степен на професионална квалификация.

През 2020г.  Центърът придобива право да обучава курсисти по следните професии:

  • Професия Козметик, специалност Козметика – втора степен на професионална квалификация
  • Професия Козметик, специалност Организация и технология на козметичните услуги – трета степен на професионална квалификация
  • Професия Маникюрист – педикюрист, специалност Маникюр, педикюр и ноктопластика – втора степен на професионална
  • Професия Маникюрист –педикюрист, специалност Организация и технология на маникюрната и педикюрната дейност – трета степен на професионална квалификация

До месец  декември 2021г в Центърът са организирани:

  • 4 курса по професия Здравен асистент. Свидетелства за професионална квалификация получават общо 61 курсиста.
  • 5 курса по професия Асистент на лекар по дентална медицина с придобили професионална степен на квалификация 58 курсиста и 17 продължаващи своето обучение през 2022г.