Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

За нас

​​​​​​​​​​​​​​

Общежития и столове

​​​Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна разполага с две студентски общежития: 35-ти блок и 3-ти блок, с капацитет общо 750 леглови места.
Блок 35-ти на МУ-Варна се намира на улица „Петър Райчев“  № 35, в близост до УМБАЛ „Света Марина“. Oбщежитието е  17 етажно и е напълно реновирано. Стаите биват тройни и двойни, като всяка една от тях разполага със собвствен санитарен възел, телевизор и интернет връзка. На всеки един етаж има кухня, която е оборудвана с микровълнова печка, фурна и мивка за нуждите на живущите. На разположение на студентите са трите читални с около 30 места за самоподготовка, безплатна фитнес зала „Академик“, снабдена с голям набор от фитнес уреди и столова с 40 места.
Блок 3-ти на МУ-Варна се намира на улица „Брегалница“ № 3, в близост до Медицински колеж-Варна и факултет по Дентална медицина. Общежитието разполага с 8 етажа, които са частично реновирани и 9-ти етаж, който е напълно обновен. Стаите са двойни, като във всяка има собствен санитарен възел и интернет връзка. Студентите могат да използват напълно реновираните три читални с 30 места за самоподготовка, а също така на тяхно разположение е и новоизградената столова.
За удобство на студентите двата блока разполагат с парк за отдих, собствен паркинг за автомобили и банкомати. Блоковете са с пропусквателен режим и  24 часово видеонаблюдение. Коридорите и стаите са оборудвани с модерни противопожарни системи за сигурност. С цел подобряване на социално-битовите условия, покривите на двата блока са напълно ремонтирани по европейски стандарт.