Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

Спорт

Медицинският университет във Варна се гордее не само с отлично подготвените си медицински кадри, но и със спортните постижения на своите студенти.

Следвайки максимата „Здрав дух в здраво тяло", ръководството на учебното заведение отделя голямо внимание на спорта и физическата активност като важна част от развитието и подготовката на своите студенти.

Медицинският университет - Варна е първият в България и Европа, който промотира играта „woodball". В спортните турнири „Варненска универсиада", „Купата на Ректора", „Летен университет" и „Зимна универсиада" студентите мерят сили в различни дисциплини не само по между си, но и в съперничество с други университета от града и страната.

Към университета има отбори по – футбол, волейбол, баскетбол, тенис, тенис на маса, шах, хандбал, ветроходство, фолклорен ансамбъл и плуване. В тях може да се включат практикували съответния спорт студенти. Състезателите и отборите провеждат ежеседмични тренировки под зоркия поглед и напътствия на своите професионални треньори.

От учебната 2014/2015 г. Медицински университет - Варна превръща ветроходството в традиционна и емблематична част от подготовката по спорт на студентите. През последните три години участниците в курса успешно участват в регатата Varna Chanel Cup.

Екипът на Учебен сектор по физическо възпитание отговаря за физическата подготовка на бъдещите медици. Физическото възпитание е задължителна форма на обучение за студентите от началните курсове на всички специалности в Медицинския университет във Варна.

От създаването си до сега катедрата организира десетки зимни и летни спортни лагери и турнири. Катедрата е дългогодишен участник в националните студентски групи и финалите на Общостудентските игри.


„Хигия" участва в юбилейното издание на регатата „Кор Кароли"

МУ-Варна е комплексен победител в Летните университетски спортни игри

МУ - Варна с награда за ветроходство

МУ - Варна на Универсиада в Неапол


МУ - Варна участва в Държавното първенство за килови яхти

МУ – Варна участва в регатата "Купа България Конрад 25R"

„Купа на ректора 2019" на МУ – Варна