Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

На 20 и 21 март Медицинският университет във Варна отваря вратите си за посетители

За втора поредна година в Медицински университет – Варна ще се проведат общоуниверситетски Дни на отворените врати.  На 20 и 21 март Четирите факултета към университета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж ще отворят вратите си за ученици, бъдещи кандидат-студенти, родители и граждани.

 Организаторите на събитието обещават да разкажат и покажат интересни, любопитни и неподозирани неща на своите гости.  Посетителите ще могат да наблюдават чрез модерна 3D технология анатомията на човека, да разгледат една от най-богатите музейни сбирки по анатомия, както и учебните бази на университета във всички факултети, да се запознаят със системата за допълващо електронно обучение Blackboard, да разберат какво представлява виртуалната микроскопия и Turning Point технологията за текущо оценяване знанията на студентите. Ще имат възможността да наблюдават демонстрации на живо и лабораторни експерименти по физиология, химия, биохимия и молекулна медицина. Ще могат да надникнат в една високотехнологична „работилница" за правене на зъби и да присъстват на едни от най-модерните разкрасяващи козметични процедури. Ще могат да научат повече и за лечебните растения и техните свойства, за антиоксидантите, витамините и мастните киселини в храните.

  Посетителите на Дните на отворени врати в МУ-Варна ще имат уникалната възможност да влязат в ролята на здравни професионалисти. Специално за желаещите, студенти по дентална медицина ще направят безплатен профилактичен преглед на зъбите. По думите на организаторите много изненади и награди очакват посетителите в Дните на отворените врати, но само късметлиите ще спечелят безплатни козметични и дентални процедури от студенти на университета. В програмата е включено и специално модно ревю, което организаторите са нарекли „Висша мода в здравеопазването".