Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

54 абсолвенти от Випуск 2019 на Факултета по Фармация получиха дипломите си на тържествена церемония


На официална церемония 54 магистър-фармацевти от Випуск 2019 на Факултета по Фармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Тържественото събитие се състоя днес, 22 февруари 2020 г., в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Отличник на випуска е Елена Николова. Тя получи парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, както и парична награда и плакет от кмета на Варна, г-н Иван Портних.


С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха осем студента, които бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Български фармацевтичен съюз.

В словото си ректорът на университета се обърна към всички завършващи с думите: „ Учете се от всяка ситуация и превръщайте препятствията във възможности. Бъдете инициативни, за да ви разпознават! Вие можете всичко! Днешният ден го доказва. Оттук нататък, през целия си живот, вие ще бъдете горди възпитаници на МУ-Варна. Разполагате с всички необходими знания, за да покорите следващите висини и да бъдете най-успешните магистър-фармацевти."


Приветствие към абсолвентите изнесе и новият председател на Български фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова.

За цялостен принос и съдействие при подпомагане дейността и издигане престижа на Факултета по Фармация, с Наградата на декана бе удостоено ръководството на УМБАЛ „Света Марина"-Варна.

Председателят на Студентски съвет г-н Божидар Касабов връчи почетен плакет и грамота за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги за утвърждаване на доброто име и престиж на университета на магистър-фармацевт Оганес Варданян.  Той получи и парична награда от ректора проф. д-р Красимир Иванов.

Ръководителят на учебен сектор „Спорт" г-жа Жулиета Виденова отличи най – изявения спортист от Випуск 2019 на Факултета по Фармация. За активна спортна дейност и принос в създаването и утвърждаването на Студентски танцов състав „Диана" плакет и грамота получи Ивелин Илиев.


Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха Студентски танцов състав „Диана" с техният танц „Ритми от Шоплука", а големият глас на МУ-Варна, студентът от специалност Фармация Сезгин Алков отправи своето послание към завършващите с песента на Франк Синатра „My way".

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на град Варна г-н Иван Портних, многоуважаваните членове на академичното настоятелство проф. д-р Темелко Темелков и адв. Ангел Донов. Сред гостите в залата бяха и представители на държавната и местната власт, ръководители на здравни, учебни и социални институции, съсловни организации, медии и граждани.

Вероника Стоянова