Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на редовен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 1 юли 2019 година, се провежда редовният изпит по биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в Медицински университет – Варна. Броят на кандидат-студентите, които се явяват на изпита е над 800.

На тази дата на изпит се явяват и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военен лекар". През новата учебна година в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение нови 20 студенти, като обучението ще се осъществява съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" – гр. Варна, и Военномедицинска академия – София.

В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.

За трета поредна година изпитният тест беше генериран чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предава в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории.

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2019/2020 година, приключила в полунощ на 26 юни 2019 година. Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите за специалностите Медицина", Дентална медицина" и Фармация" в МУ-Варна и специалността „Помощник-фармацевт", изучавана в Медицински колеж – Варна. Устойчиво висок е и броят на кандидат-студентите, които избраха да подадат документите си онлайн.

Пожелаваме успешно представяне на кандидатите!

_________________________________________________________________________________________________