Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на редовен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 29 юни 2020 година, се провежда редовният изпит по биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в Медицински университет – Варна. Всички кандидатстудентски изпити ще се проведат в присъствен формат и при спазване на всички противоепидемични мерки и актуалните разпоредби на Министъра на здравеопазването.

Броят на кандидат-студентите, които са заявили желание за полагане на изпита по биология е близо 1100. На тази дата на изпит се явяват и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военен лекар". През новата учебна година в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение нови 20 студенти, като обучението ще се осъществява съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" – гр. Варна и Военномедицинска академия – София.

В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на Директора на Дирекция „Учебна дейност" проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.

За четвърта поредна година изпитният тест беше генериран чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предавана в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории.

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2020/2021 година, приключила в полунощ на 24 юни 2020 година. Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите за специалностите Медицина", Дентална медицина" и Фармация", а до момента кандидатите за най-новата специалност в МУ-Варна „Кинезитерапия" значително надвишават обявения държавен прием от 20 студенти.

Пожелаваме успешно представяне на кандидатите!


  
 


Виж още:Прием 2021/2022