Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

МУ-Варна дипломира абсолвентите от Випуск 2023 на Факултета по обществено здравеопазване

301 абсолвенти от 13 специалности във Факултета по обществено здравеопазване към МУ-Варна получиха своите дипломи на тържествена церемония, състояла се на 18 ноември в Двореца на културата и спорта. Отличниците са 92-ма, а първенец на Випуск 2023 е Силвия Илиева от специалност „Логопедия“, ОКС „Бакалавър“.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев поздрави дипломираните здравни и управленски специалисти с думите: „Убеден съм, че подготовката Ви в Медицински университет – Варна е сигурна основа за Вашето успешно професионално развитие. Вярвам, че ще вложите своите знания и умения в полза на здравето на хората и в подобряването на здравната система в България“. Проф. Георгиев пожела на младите специалисти да вървят с увереност по избрания път.

По утвърдена традиция на МУ-Варна завършващите медицински сестри и акушерки положиха клетва. Дипломите на абсолвентите бяха връчени от Ректора проф. д-р Светослав Георгиев, от заместник-ректор „Учебна дейност“ проф. д-р Албена Керековска и от заместник-ректор „Международно сътрудничество, акредитация и качество“ проф. Тодорка Костадинова.

Всички отличници от бакалавърските програми получиха парична награда от Ректора на Университета. С награди на УМБАЛ „Св. Марина“ и на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ бяха отличени най-изявените абсолвенти от специалностите „Медицинска сестра и „Акушерка“.

Грамоти и плакети за активна студентска дейност бяха връчени на Моника Златева от специалност „Здравен мениджмънт“ и Зюлейха Ахмед от специалност „Медицинска сестра“. За активна спортна дейност в отбора по волейбол на МУ-Варна с приз бе награден Даниел Петков от специалност „Здравен мениджмънт“, ОКС „Бакалавър“. 

Академичното ръководство на МУ-Варна и дипломантите от Випуск 2023 бяха поздравени от представители на държавната и местната власт, ръководители на здравни и лечебни заведения, университети, съсловни и неправителствени организации, институции, партньори и приятели на Университета и на Факултета по обществено здравеопазване. 


 ​ 

​​