Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на първите 37 абсолвенти във Филиал Сливен на МУ-Варна

Първите студенти във Филиал Сливен завършиха образованието си и получиха дипломи от Ректора на Медицински университет – Варна професор Красимир Иванов на тържествена церемония. 37 медицински сестри и акушерки положиха клетва пред академичното ръководство на университета, кмета на Сливен Стефан Радев, управници, преподаватели, родители и общественици по време на вълнуващата церемония в зала „Сливен".


„Вярвам, че обучението, което получихте при нас, ще ви осигури добра работа и достойно възнаграждение на високоспециализирания ви труд в хуманните професии на медицинска сестра и акушерка.", подчерта в академичното си слово ректорът проф. Иванов. Кметът Радев пожела на дипломантите бързо да се приобщят към медицинската общност и професията да им носи човешка и професионална радост и удовлетворение.

Отличник на випуск 2017 на Филиал Сливен е Диана Желязкова от специалност „медицинска сестра". Тя получи парични награди от ректора на МУ-Варна и кмета и предметна награда от директора на Филиала. Отличничката на специалност „акушерка" Ивелина Панайотова също получи парични награди от ректора и кмета. Всички дипломанти получиха предметни награди от Община Сливен и МУ-Варна.

Гости на тържеството бяха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по хуманитарните дейности и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник областният управител на Сливен Камен Костов, директорът на РЗИ  д-р Петя Балулова, студенти и преподаватели от Сливен, Велико Търново и Варна, родители и приятели.

11 – годишната лауреатка на множество награди Моника Парушева и студентите от фолклорния ансамбъл на МУ-Варна впечатлиха публиката с музикални и танцови умения при пресъздавнето на песните „Самодива" и "Love".