Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Над 700 кандидати се явяват днес на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Варна

Над 700 кандидати от цялата страна се явяват днес, 18 юли, на тест по биология за специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. 
 
Желаещите да изучават специалностите „Помощник-фармацевт“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Рехабилитатор“, „Медицински козметик“ и „Инспектор по обществено здраве“ към Медицински колеж - Варна също ще имат два часа на разположение, за да решат въпросите от теста.
 
В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на Зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.
 
За трета година изпитният тест беше генериран чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предава в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории, включително във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново.
 
Пожелаваме успешно представяне на всички кандидат-студенти!


_________________________________________________________________________________________________