Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Над 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 22 април, се провежда предварителният изпит по химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в Медицински университет – Варна. 

В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на Зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас. Върху нея и две логически задачи (една от „Неорганична химия" и една от „Органична химия") от Сборника със задачи за кандидатстудентския изпит по химия на МУ-Варна за 2017 г. ще работят 4 часа кандидат-студентите.

За първи път изпитният тест и комбинацията от задачи бяха генерирани чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предавана в реално време чрез видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории.

Над 1200 кандидат-студенти подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, провеждани в Медицински университет - Варна за пета поредна година, за да се възползват от възможността за избор на по-добрия си резултат между предварителния и редовния изпит.

Значително повече в сравнение с миналата година са кандидатите, които се възползваха от тази възможност, както и от удобството да подават документите си онлайн.

 

Пожелаваме успешно представяне на всички!


Критерии за оценяване на писмените работи по химия

Виж още:Прием 2021/2022