Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Весели коледни и новогодишни празници!

Уважаеми колеги, преподаватели и служители,

Скъпи студенти,

В навечерието на светлите рождествени дни е време да забавим темпото на забързаното ежедневие и с благодарност и радост да погледнем към изминалата година.

Отминаващата 2021 година беше трудна, но успешна и специална за Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна. Въпреки необичайната и сложна обстановка, университетът отбеляза 60-годишния юбилей от създаването си. Време, за което МУ-Варна се утвърди като символ на успех и устойчивост, на приемственост и доверие. Най-яркото отражение за това са нашите възпитаници.

И тази година успяхме да посрещнем трудностите с достойнство и мъдрост. Екипът от преподаватели, студенти и административен персонал изпълни поставените си цели и затвърди авторитета на МУ-Варна. Над 1500 първокурсници станаха част от нашето голямото мултинационално академично семейство, дипломираха се 1185 студенти, реализирани бяха множество конгреси, конференции и фестивали в онлайн формат и в присъствена форма, подписани бяха нови договори за сътрудничество, постигнати бяха високи научни и спортни резултати. За втора поредна година, в условията на световна пандемия, Университетската болница „Света Марина" успя да отговори адекватно на създадената извънредна ситуация. Благодарение на всеотдайността и неуморния труд на целия медицински екип бяха спасени хиляди човешки животи.

Приемете моите сърдечни пожелания за здраве за Вас и Вашите семейства, а Коледа да бъде споделена топлина, уют, доброта и щастие! Нека Новата 2022 година бъде мирна, успешна и благодатна и да донесе нестихваща позитивна енергия, надежда за бъдещето и промяна към по-добро!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА и ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

 

                                                                                                                                                                   Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.,

Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна