Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Започна приемът на документи за предварителни кандидатстудентски изпити

​От днес желаещите да изучават специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна могат да подават документите си за предварителните кандидатстудентски изпити по химия и биология.

Онлайн подаването е удобна опция, от която можете да се възползвате в удобно за вас време от тук. Подаването  на документите може да стане и на място в Медицински университет – Варна на ул. „Марин Дринов" 55, ет. 1, аудитория 4. Приемното време е от 8:30 до 12:30 и от 13:00 до 17:00 ч., всеки делничен ден, без празничните и почивни дни.

Необходими документи:

- оригинал и копие от лична карта

- бордеро за платена такса за участие в конкурсния изпит

- заявление, което ще получите на място

За първи път по време на приема на документи МУ-Варна ще разполага с ПОС терминал за заплащане на таксите с дебитна карта. Кандидат-студентите, които не притежават дебитна карта, могат да посетят най-близкия банков клон.

Предварителният изпит по химия ще се състои на 25 април, а по биология – на 9 май. Кандидат-студентите могат да се явят по-късно и на редовната изпитна сесия, като в класирането за специалностите ще участват с по-високите си оценки.

Крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по химия и биология е 22 април.

Актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, търсете тук

Виж галерията