Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Студентите от МУ-Варна станаха безапелационни шампиони в турнира по плуване и лекоатлетическия крос на Общинския турнир „Купа 8-ми декември“

От 25. 10. до 10. 11. 2020 г. в град Варна се проведе тазгодишното издание на Общински турнир „Купа 8-ми декември". Участниците се състезаваха в 3 дисциплини - плуване, лекоатлетически крос и футбол. Поради извънредната епидемиологична обстановка бе взето решение да не бъдат провеждани турнири на закрито.


Безапелационни шампиони в турнира по плуване, който се проведе на 25. 10.  станаха студентите от МУ-Варна. Те надделяха над вторите в класирането – студентите от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров" с повече от 100 точки и финишираха първи в крайното комплексно класиране. Треньор на плувците е Стоян Михайлов.

На 08. 11. се проведе лекоатлетическия крос, където студентите отново ни записаха редица победи и станаха първи в комплексното класиране. При жените, медиците завоюваха 1, 2, 3 и 4 място, като шампион стана Божидара Гатева, студентка в специалност „Рехабилитатор" – трети курс. Мъжете се класираха на 3, 4 и 6 място, а сборните резултати бяха категорично в полза на шампиона МУ-Варна. С лекоатлетите в университета работи Златка Радуканова.

Ръководството на МУ-Варна поздравява студентите за блестящото представяне и им пожелава нови успехи!