Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Над 800 кандидати се явяват днес на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Варна

Над 800 кандидати от цялата страна се явяват днес, 18 юли, на тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. 

Желаещите да изучават специалностите Помощник-фармацевт, Рентгенов лаборант, Медицински лаборант, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве към Медицинския колеж  също ще имат три часа на разположение, за да решат 30-те въпроса от теста.

На тази дата на изпит ще се явят и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военна медицинска сестра". През новата учебна година по тази програма в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение 20 студенти, като обучението ще се осъществи съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" – гр. Варна, и Военномедицинска академия – гр. София.

В 8:45 ч. в I-ва Аудитория в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас.

 За първа година изпитният тест се генерира чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители, като цялата процедура беше предавана в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории, включително във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново.

 

Пожелаваме успешно представяне на всички кандидат-студенти!

Виж още:Прием 2021/2022