Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Близо 900 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ- Варна

Днес се провежда предварителният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 

В 8:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Ректорана университета проф. д-р Красимир Иванов кандидат-студентът Станислав Иванов от гр. Велико Търново изтегли теоретичния въпрос: „Строеж на атома. Атомно ядро, масово число, химичен елемент, изотопи. Електронна обвивка: основни характеристики на електрона, електронни слоеве. Квантови числа. Разпределение на електроните по слоеве и подслоеве въз основа на квантовите числа". Върху него и върху 4 лотарийно изтеглени логически задачи (2 от „Обща и неорганична химия" и 2 от „Органична химия") от Сборника със задачи за кандидатстудентския изпит по химия на МУ-Варна за 2015г.показват знанията си близо 900-те кандидат-студенти от цялата страна.​

Над 1000 кандидат-студенти подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, които Медицински университет - Варна провежда за трета поредна година. Те предоставят на кандидатите възможността за избор на по-добрия резултат между предварителния и редовния изпит.

Значително повече в сравнение с миналата година са кандидатите, които се възползваха от тази възможност, както и от удобството да подават документите си онлайн.

 Критерии за оценяване

Галерия.​​​