Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Дистанционен курс по медицинска генетика ще се проведе в МУ-Варна

За първи път в България МУ-Варна дава възможност на млади специалисти, докторанти,  студенти и интересуващи се от възможностите и постиженията в областта на медицинската генетика да присъстват дистанционно на едно от най-елитните обучения в тази сфера - 29  Курс по медицинска генетика.  Курсът ще се проведе в Bertinoro, Italy, от 08 до 12.5.2016 г. под егидата на Европейската асоциация по човешка генетика (European Society of Human Genetics - ESHG), а обучението в Медицински университет - Варна ще се проведе под формата на дистанционен лекционен курс с директно онлайн предаване на английски език, без превод и дискусия с лекторите. Ръководители са проф. Х. Брюнер (Наймеген, Холандия), проф. Г. Ромео (Болоня, Италия), проф. Б. Вирт (Кьолн, Германия), а лектори са европейски лидери в областта на човешкия геномен анализ, клиничната и молекулярната генетика, епигенетика, предимплантационен скрининг и диагностика, етични аспекти в геномиката и др.

Програмата предвижда от 10 до 14 часа преди обяд (българско време) и местна програма от 15 до 17 часа в зали на Медицински университет и Медицински колеж.

Събитието се подкрепя от  Медицински университет – Варна, Катедра по медицинска генетика, Българското дружество по генетика на човека и партньори от частния сектор и е без „такса участие". Предварително записалите се и посетили курса ще получат сертификат за участието си, издаден от организаторите на European Society of Human Genetics.

Може да се запишете за участие в курса тук:

Вижте програмата на събитието тук.

За допълнителна информация, запитвания и потвърждение може да се свържете на електронен адрес: genetika_vn@abv.bg, mari.hachmeriyan@gmail.com или тел. 0893636364.