Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Дипломираха се магистър-фармацевтите от третия випуск на Факултета по фармация към МУ-Варна

​На тържествена церемония 46 магистър-фармацевти от Випуск 2016 на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Събитието се състоя във Фестивален и конгресен център- Варна.

Отличник на випуска е Мария Колева, която получи парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, наградата на Декана на името на „ Проф. д-р Делчо Желязков", както и парична награда от кмета на Варна, г-н Иван Портних. С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха седем студента, които бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Български фармацевтичен съюз.

В словото си ректорът на университета се обърна към младите фармацевти с думите: „Учете се от всяка ситуация и превръщайте препятствията във възможности. Създайте си професионални приоритети и мислете в перспектива. Бъдете инициативни, за да ви разпознават! Вие можете всичко! Днешният ден го доказва. Оттук нататък, през целия си живот, вие ще бъдете горди възпитаници на МУ-Варна. Разполагате с всички необходими знания, за да покорите следващите висини и да бъдете най-успешните магистър-фармацевти."

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова. По традиция бе връчена и наградата на Декана на името на „Проф. д-р Делчо Желязков", който поставя основите на преподаването по фармакология в България. С наградата бе отличен проф. Илко Гетов, председател на БФС за активно съдействие в развитието и промотирането на Факултета по фармация.
Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха танцовите лауреати от Детски фолклорен ансамбъл „Българче"с ръководител Ирена Станева.

Сред официалните госи на събитието бяха заместник-кметът на Община Варна г-н Коста Базитов, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов, председателят на Регионална фармацевтична колегия – Варна маг.-фарм. Рада Пехливанова, заместник-ректорът по европейска интеграция и международно сътрудничество на МУ-Плевен проф. д-р Савелина Поповска,  директори на лечебни заведения и здравни институции.
Поздравителни адреси бяха получени от д-р Илко Семерджиев- заместник Министър-председател по социални политики и Министър на здравеопазването на Република България, проф. Николай Денков- Министър на образованието и науката на Република България, г-н Иван Портних- кмет на град Варна, проф. д-р Виктор Златков- ректор на МУ- София, проф. д-р Стефан Костянев- ректор на МУ- Пловдив, проф. д-р Славчо Томов- ректор на МУ-Плевен и много други.