Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Дните на отворени врати в МУ-Варна привлякоха рекорден брой кандидат-студенти

​За пета поредна година на 24 и 25 март МУ-Варна отвори вратите си за посетители. Университетът привлече рекорден брой кандидат-студенти- над 1500, които имаха възможността да разгледат учебните бази и да бъдат част от специално подготвената програма.

Учениците се запознаха със специалностите и учебните програми във факултетите по медицина, дентална медицина, фармация, обществено здравеопазване и в Медицински колеж.


Кандидат-студентите наблюдаваха лабораторни експерименти, 3D анатомия, опити в залите за виртуална микроскопия, 3D технологии в денталната медицина и реални  демонстрации. Представени бяха възможностите за спорт и културен живот в университета. Сред програмата на Дните на отворени врати бяха още най-богатата музейна сбирка по анатомия в страната, изследвания и профилактични прегледи, представяне на учебната платформа Blackboard, презентации за професионална реализация, филми за МУ- Варна, томбола с награди.

Представители на Студентски съвет развеждаха учениците, отговаряха на въпросите им и ги запознаха с възможностите за реализация след завършване на образованието им.


Филиалите на Медицински университет - Варна в Сливен и Велико Търново също посрещнаха ученици и техните родители. Студенти от филиалите, с помощта на своите преподаватели, демонстрираха на гостите различни медицински манипулации и процедури. На 29 март предстоят и Дните на отворени врати във Филиал Шумен, за които също се очаква силен интерес.


Крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по биология и химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в МУ-Варна е 5 април 2017 г. Освен на място в университета, документи могат да се подават и онлайн в официалната страница.