Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Над 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 9 май, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Близо 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват на изпита.

В 8:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска, кандидат-студент от гр. Търговище изтегли комбинация №5 от тестови въпроси върху материала от 8-ми и 9-ти клас от Сборниците с тестови задачи по биология и една тема върху материала за 10-ти клас: Равнища на организация при животинските организми. Хомеостаза ".

Общо над 1000 кандидат-студенти подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, провеждани в Медицински университет - Варна за трета поредна година, за да се възползват от възможността за избор на по-добрия си резултат между предварителния и редовния изпит.

Значително повече в сравнение с миналата година са кандидатите, които се възползваха от тази възможност, както и от удобството да подават документите си онлайн.


Критерии за оценяване


Пожелаваме успешно представяне на всички!