Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Престижна международна награда получи медицинска сестра от УМБАЛ „Св. Марина“ и преподавател в МУ-Варна


Златно отличие от IX издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024 получи старшата медицинска сестра Мария Георгиева, д. оз., от Втора клиника по кардиология - неинвазивна, в УМБАЛ „Св. Марина“- Варна и хонорован преподавател в Катедрата по здравни грижи в МУ „Проф. д-р П. Стоянов“- Варна.

Престижната награда е в категория „Професионално признание в здравните грижи“. Събитието, по време на което бяха раздадени т. нар. медицински Оскари, бе организирано от Global Media Global Leaders, и бе проведено на 5 юли в София.

 

Мария Георгиева бе номинирана от Българската Асоциация на специалистите по здравни грижи за особени заслуги в грижата за пациентите със сърдечна недостатъчност в България и за просветителската си роля, свързана с разширяване на знанията за това заболяване сред обществеността.

Наградата е признание и за всеотдайната работа на специалистите по здравни грижи в УМБАЛ „Св. Марина“- Варна, както и за високото качество на преподавателската и научна дейност в МУ-Варна в специалност „Здравни грижи“.

Мария Георгиева е сред отличените достойни български здравни специалисти, наред с известни лекари като проф. д-р Иво Петров, проф. д-р Цекомир Воденичаров и др. и е единствена от Варна и цяла Североизточна България. 

 ​