Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Президентът на Кралския колеж по акушерство във Великобритания посети филиала на МУ-Варна във Велико Търново

​​„Избрали сте една от най-прекрасните професии в света. Вие ще донесете промените в акушерството в България и надявам се и по света" – така се обърна към бъдещите акушерки проф. Лесли Пейдж, президент на Кралския колеж по акушерство във Великобритания. 


Проф. Лесли Пейдж е в България по покана на Алианса на българските акушерки, който за четвърта поредна година организира във Велико Търново Академия за акушерки. По време на конференцията проф. Пейдж ще изнесе лекция на тема „Акушерската грижа – най-доброто в глобален мащаб".

„Ражданията с цезарово сечение се увеличава в световен мащаб и това е голям проблем за обществото ни. Ролята на акушерката е да се намеси и да направи така, че това да се промени, за да има все повече нормални раждания" – каза още Лесли Пейдж пред студентите и преподавателите от филиала на МУ-Варна във Велико Търново. „Акушерката играе ключова роля за всеки един живот. Ако бебетата се раждат по нормален начин, смятам, че ще развием едно по-добро общество", сподели още тя.


„Тази среща свърши работа, която би отнела месеци и може би години за мотивирането на тези млади бъдещи акушерки" -  бяха думите на директора на филиала на МУ-Варна във Велико Търново доц. Диана Димитрова след края на визитата на проф. Пейдж.