Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Публикувано е разпределението по зали за редовния изпит по биология в МУ-Варна, който ще се проведе на 12 юли 2024 г.

Над 500 кандидати ще се явят на редовния приемен изпит по биология за специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Кинезитерапия“ (ОКС „бакалавър“) и специалностите от Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“ и „Медицински козметик“, както и за уникалното за страната направление „Военна медицинска сестра“. Изпитът ще се проведе на 12 юли (петък). Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до 9 юли 2024 г. включително. В допълнение, не малък брой кандидати са удовлетворени от представянето си на предварителния изпит по биология и ще участват в класирането само с оценката от него.

Едновременно с кандидатите в МУ-Варна на предстоящия изпит, който ще бъде в тестова форма, се явяват и желаещите, които искат да се обучават по специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ във филиалите на университета в градовете Шумен, Сливен и Велико Търново.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които ще се явят на изпита в петък, че трябва да заемат местата си в изпитните зали в часовия интервал между 8:00 и 8:30 ч. Родители и придружители на кандидатите не се допускат в сградите.

Указания за провеждане на кандидатстудентските изпити в МУ-Варна можете да видите тук.

Разпределението по зали за предварителния изпит по биология кандидат-студентите могат да видят в личните си профили от тук, натискайки бутона „Изпити и изпитни зали“ (в случай на забравена парола, кандидатите могат да отправят заявка за нова парола натискайки бутона „Забравена парола“, намиращ се на входа на системата за онлайн прием, след което ще получат и-мейл с указания за нейната промяна).


Срещу наименованието на изпита ще се визуализира в коя зала и в коя сграда трябва да се явят кандидатите. Разпечатването на документа за явяване на изпит (документ с входящ номер) става от бутона „Печат на документ за явяване на изпит“. Кандидат-студентите разпечатват файла, който ще се генерира в един екземпляр (възможно е представянето на документа и в електронен вид – например на екрана на мобилно устройство).


Освен документа за явяване на изпит, кандидати-студентите трябва да носят документ за самоличност (лична карта) и химикали със син цвят на мастилото.

 

Пожелаваме успех на всички кандидати!         

За Ваше улеснение по-долу може да видите къде се намират изпитните зали за кандидат-студентите, които ще полагат приемен изпит в гр. Варна:      

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, Сграда Ректорат, ул. „Марин Дринов“ №55 (виж картата)

Факултет по дентална медицина, бул. „Цар Освободител“ №84 (виж картата)

Медицински колеж – Варна, бул. „Цар Освободител“ №84 (виж картата)

Факултет по фармация, бул. „Цар Освободител“ №84 (виж картата)

 

За кандидат-студентите, които ще полагат приемен изпит във филиалите на МУ-Варна:

За Филиал Сливен - гр. Сливен, ул. „Генерал Столетов“ №30 (виж картата)

За Филиал Велико Търново - гр. Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов“ №2 – Хуманитарна гимназия (виж картата)

За Филиал Шумен - гр. Шумен, ул. „Васил Априлов“ №63 (виж картата)

 

Пожелаваме успех на всички кандидат-студенти!

 

Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема на студенти, може да намерите тук.

За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

Вижте още: Често задавани въпроси

 

 

​​  ​ ​​


​​