Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Представители на МУ-Варна взеха участие в XII Национална конференция по болнична фармация

Студенти и преподавател от МУ-Варна взеха участие в XII Национална конференция по болнична фармация. Събитието се организира от „Професионална организация на болничните фармацевти в България“ (ПОБФБ) и се проведе в периода 5-7 октомври 2018 г. в к.к. Боровец.

Факултетът по фармация към МУ-Варна бе представен от преподавателя доц. маг. фарм. Евгени Григоров, специализанта по клинична фармация в МУ-Варна маг. фарм. Диана Стоянова и г-ца Цветелина Стефанова- студент по фармация в пети курс.

Тази година форумът бе подкрепен от над 10 фармацевтични компании, а участие взеха  повече от 350 човека. Събитието включваше 25 пленарни лекции, свързани с иновациите и перспективите в практиката на болничните фармацевти, възможности за постигане на по-качествено здравеопазване, както и кръгла маса за очакваните промени относно процеса на верификация на лекарствени продукти.

В рамките на XII Национална конференция по болнична фармация се проведе и специализиран мастър клас по клинична фармация на тема „Ролята на клиничния фармацевт като част от мултидисциплинарния екип при лечението на пациенти със злокачествени заболявания“, чийто модератор бе доц. Григоров.