Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

ФИЛИАЛ СЛИВЕН

Филиалът на Медицински университет - Варна в гр. Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява обучение по специа лностите от регулираните професии „Медицинска сестра" и „Акушерка", редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е „бакалавър", а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж.

Филиалът използва изцяло ресурсите на Университета, като голяма част от лекционния курс е електронно базиран. Студентите имат възможността да слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със своите състуденти от Университета във Варна, благодарение на онлайн видео-конферентна връзка.

От Зимния семестър на учебната 2015-2016 г. обучението се провежда в изцяло обновената, самостоятелна и модерно обзаведена сграда на Филиала в гр. Сливен, ул. Ген. Столетов №30. Студентите и преподавателите разполагат с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с осигурен достъп до издания в класически и дигитален формат, компютърни зали, условия за спорт.

Обучението в клинични условия се провежда в базите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински", МБАЛ „Хаджи Димитър", както и в други специфични структури в гр. Сливен, като са осигурени възможности за посещение и провеждане на занятия в Университетските бази в гр. Варна.

Студентите на Филиала имат възможност за настаняване в общежитие в град Сливен.

Повече информация за кандидатстудентската кампания във Филиал Сливен вижте тук.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ОНЛАЙН ТУК

 

Нови възможности за обучение - Филм за Филиала на МУ-Варна в в гр. Сливен

​Пет години Филиал Сливен на МУ – Варна


​Донка Стоянова – възпитаник на МУ – Варна, Филиал Сливен

​Дипломира се първият випуск на Филиал Сливен на МУ-Варна