Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Студенти

Любопитна информация

Фестивал „Спорт, море и здраве"


За пета поредна година Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна е организатор на фестивала „Море и здраве". Тази година получаваме признание от Европейската комисия, чрез отразяване на  Фестивала „Море и здраве“ като едно от международните събития посветено на Европейския ден на морето. Фестивалът ще бъде включен и като част от мероприятията, посветени на Европейската седмица на Общественото здраве (Public Health Week 2019) на Европейската асоциация на общественото здраве.

Всяка година Фестивалът има специфична тема. Тази година той е посветен на темата „Спорт, море и здраве“, с което подчертаваме, че град Варна е европейски град на спорта за 2019 година.

Фестивалът ще се проведе на 17 и 18 май 2019г. в Музея по История на медицината на МУ - Варна и пред хотел „Азалия", к. к. „Св. Св. Константин и Елена", които са наши устойчиви партньори за това събитие.

Програмата с планираните събития може да намерите тук.
За да се включите като участник в научната конференция, трябва да изпълните следните указания.


Фестивал „Море, здраве и красота“


За трета поредна година Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна е инициатор и организатор на фестивала „Море и здраве". Първите две издания преминаха при голям интерес от страна на български и чуждестранни участници, привлякоха вниманието на голям брой посетители и признанието на Европейската комисия като едно от значимите събития, посветени на Европейския ден на морето. 

Тази година фестивалът се провежда с партньорството на к.к. „Св. Св. Константин и Елена" и  ще се състои на 18, 19 и 20 май 2017 г. в МУ-Варна и в хотел „Азалия".  

Афишът на новото издание на фестивала „Море, здраве и красота" предлага богата програма от научни, образователни, развлекателни и творчески събития, всички свързани с морето, здравето и красотата.


Програма 2017г.​                                            Фестивал Море и Здраве

                         


На 20 май 2008 г. ръководителите на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент
подписват съвместна декларация за честване на тази дата всяка година на „Европейски ден на морето”. С това
се изтъква важната роля, която играят океаните и моретата в ежедневието не само на крайбрежните
общности, но и на всички граждани на ЕС.През 2016г. мероприятията заложени в програмата
на ФОЗ при МУ Варна са избрани от Европейската комисия, Генералната дирекция “Морско дело и
рибарство за събитие на Европейския съюз.

Програма 2016г. 
Фокусът на събитията е провеждането на национален форум с международно участие на тема „Море и здраве"​.В рамките на форума се обсъждат различните аспекти на българската морска култура: здравна, екологична, правна, икономическа, професионална, историческа. Представят се и различни предложения, свързани с използването на моретата, океаните и р. Дунав, като национален стратегически приоритет.