Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Студенти

Треньори

Футбол – Божил Колев 

Футболист №1 на Варна за XX век и 18-и в класацията на FIFA за най-резултатните защитници в националните първенства.

Участник на финалите на Световното първенство през 1974 г., петкратен шампион и носител на Купата на страната, два пъти носител на Купата за спортсменство в групата на майсторите, носител на спортното звание „Заслужил майстор на спорта". Божил Колев е с 373 мача и 74 гола в „А" група. За ЦСКА има изиграни 254 мача и отбелязани 63 гола. В Черно море има 119 мача и 11 гола.  

Бил е и помощник на националния селекционер Христо Бонев на финалите на Световното първенство през 1998 г., треньор на ЦСКА, на кипърските Омония (Никозия) и НЕА-Саламина (Ларнака), играещ треньор в родния си отбор и старши треньор на Черно море и Добруджа. Баскетбол – Владимир МариновМежду 2001 - 2007 г. е професионален баскетболист в ''Черно море -Евроинс' – Варна.  За този период е двукратен носител на Купа на България. Има 6 шампионски титли, 1 път е сребърен и 1 път е бронзов медалист (Купа на България), 4 бронзови медала от други състезания. Между 2008 и 2010 г. е професионален баскетболист в ''Спартак''- Плевен, откъдето има спечелени 2 бронзови медала от Купата на България. До 2011 г. е състезател за ''Черноморец''- Бургас.

 

Волейбол – Борис Митков Янков


Възпитаник на школата на Черно море - Варна.  Състезава се за всички възрастови групи на Черно море като през 1996, 2000 и 2001 г. отборът печели съответно бронзов, сребърен и златен медал на републиканските първенства.

От 2000 г. е в мъжкия отбор на Черно море – Баск - Варна. През сезоните 2001 и 2005 печели съответно бронзов медал на националния шампионат и бронзов медал на турнира за Купата на България.


Състезава се:

  • в отбора на Томис Констанца – Румъния през 2007 г. (печели Купата на страната и става шампион на Румъния),
  • в ливанския тим Захра, в тима на EVBS pays de Montbeliard-Франция, който стига до третото место във Френската лига N1.
  • за кипърския Омония-Никозия. Отборът приключва на четвърта позиция в местния шампионат.

Състезава за отборът на Техническия университет гр. Варна, с който през 2003 г. печели трето место на републиканското първенство, както и Наградата за най-добър нападател на турнира.

От 2004 г. до 2008 г. се състезава за отбора на ВСУ „Черноризец Храбър" гр. Варна, с който печели два сребърни медала на националния шампионат.

От 2002 г. е професионален състезател по плажен волейбол. Заедно с партньора си Милен Стоянов през 2003 г. печелят седем турнира от българското първенство и стават републикански шампиони. На следващата година двамата представят България на световната верига SWATCH FIVB WORLD TOUR, като завършват сезона на 47 позиция в световната ранг листа.

През 2005 г.  печелят златните медали на Балканиадата в Румъния.

През 2007 г. печелят Балканиадата във Варна.

През 2008 г. печелят сребърни медали на Балканиадата в Белград.

През 2009 г. се класират на 5 място на турнир от веригата CEV Challenger в Нови Сад и на четвърто место на турнира от същата верига във Варна.

През 2010 и 2011 са сребърни медалисти от републиканското първенство по плажен волейбол на България.


Тенис- Любен Чобанов

Дългогодишен състезател на ФСФД „Черно море".  От 1990 г. е треньор в тенис- клуб „Черно море-елит"- Варна. Работи няколко години като треньор в Турция и Хърватска.Бокс- Георги Владимиров

Завършва Спортно училище в град Варна. Майстор на спорта по бокс. Трикратен републикански шампион и  два пъти вицешампион на България.  Множество отличия и от чужди турнири- първо място в Полша, трето място на турнир в Германия и трето място на Открития шампионат във Франция.