Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Студенти

Сектор "Спорт"

Екипът на Учебен сектор по физическо възпитание отговаря за физическата подготовка на бъдещите медици. Физическото възпитание е задължителна форма на обучение за студентите от началните курсове на всички специалности в Медицинския университет във Варна.

През 40-годишната си история катедрата организира десетки зимни и летни спортни лагери и турнири. Катедрата е дългогодишен участник в националните студентски групи и финалите на Общостудентските игри. Връх на спортното майсторство е участието в Олимпийските игри на четирима студенти медици – през 1968 г в Мексико и през 1980 г. в Москва.

 

Ръководител на УС:

Ст. преп. Жулиета Виденова

тел.: +359 52 677 081​

e-mail: juli_vid@abv.bg

Национален състезател по лека атлетика с множество републикански титли в спринтовите бягания, национален рекорд на закрито на 200 м. гладко бягане. Участия на Европейско и Световно първенство за юноши и девойки през 1987 и 1988 г. Завършва НСА „В. Левски" – София през 1994 г. Придобити специалности: треньор по лека атлетика и учител по физическо възпитание. Основни научни разработки - в областта на студентския спорт и спорта за здраве. От 2003 г. е преподавател в МУ – Варна.

 

Ст. преп. Ивелина Чекоева 

тел.: +359 52 677 081

Завършва НСА „В. Левски" – София през 2005 г. От 2006 г. е преподавател по спорт към Департамента по чуждоезиково обучение, комуникации, педагогика и спорт. Придобити специалности: преподавател по физическо възпитание, треньор по тенис, спортна журналистика.

 Ст. преп. Даниела Петрова

Родена на 21.09.1964 г. Завършва Национална спортна академия през 1986 г. със специалност "Преподавател по физическо възпитание и треньор по художествена гимнастика". Национален състезател и майстор на спорта по  художествена гимнастика от 1979 г.

От 1989г.  е преподавател по спорт в Медицински университет- Варна.
Любен Чобанов

Преподавател

Дългогодишен състезател на ФСФД „Черно море".  От 1990 г. е треньор в тенис- клуб „Черно море-елит"- Варна. Работи няколко години като треньор в Турция и Хърватска.