Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Студенти

ТреньориБаскетбол – Владимир Маринов


ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ МАРИНОВ е професионален баскетболист в ''Черно море - Евроинс' – Варна през 2001 - 2007 г. В този период е двукратен носител на Купата на България. Има 6 шампионски титли, 1 път е сребърен и 1 път е бронзов медалист (Купа на България), има и 4 бронзови медала от други състезания.

Между 2008 и 2010 г. е професионален баскетболист в ''Спартак''- Плевен, откъдето има спечелени 2 бронзови медала от Купата на България. До 2011 г. е състезател за ''Черноморец''- Бургас.

От 2012 г. е треньор на баскетболните отбори на Медицинския университет – Варна, като допринася за редица призови класирания на регионални състезания, баскетболни лиги и международни турнири.

 


Волейбол – Борис Митков Янков


Възпитаник на школата на Черно море - Варна.  Състезава се за всички възрастови групи на Черно море като през 1996, 2000 и 2001 г. отборът печели съответно бронзов, сребърен и златен медал на републиканските първенства.

От 2000 г. е в мъжкия отбор на Черно море – Баск - Варна. През сезоните 2001 и 2005 печели съответно бронзов медал на националния шампионат и бронзов медал на турнира за Купата на България.


Състезава се:

  • в отбора на Томис Констанца – Румъния през 2007 г. (печели Купата на страната и става шампион на Румъния),
  • в ливанския тим Захра, в тима на EVBS pays de Montbeliard-Франция, който стига до третото место във Френската лига N1.
  • за кипърския Омония-Никозия. Отборът приключва на четвърта позиция в местния шампионат.

Състезава за отборът на Техническия университет гр. Варна, с който през 2003 г. печели трето место на републиканското първенство, както и Наградата за най-добър нападател на турнира.

От 2004 г. до 2008 г. се състезава за отбора на ВСУ „Черноризец Храбър" гр. Варна, с който печели два сребърни медала на националния шампионат.

От 2002 г. е професионален състезател по плажен волейбол. Заедно с партньора си Милен Стоянов през 2003 г. печелят седем турнира от българското първенство и стават републикански шампиони. На следващата година двамата представят България на световната верига SWATCH FIVB WORLD TOUR, като завършват сезона на 47 позиция в световната ранг листа.

През 2005 г.  печелят златните медали на Балканиадата в Румъния.

През 2007 г. печелят Балканиадата във Варна.

През 2008 г. печелят сребърни медали на Балканиадата в Белград.

През 2009 г. се класират на 5 място на турнир от веригата CEV Challenger в Нови Сад и на четвърто место на турнира от същата верига във Варна.

През 2010 и 2011 са сребърни медалисти от републиканското първенство по плажен волейбол на България.Ветроходство - Ангел Дипчиков


Активно трениращ спортно ветроходство от 2008г. Състезава се в различни класове на киловото ветроходство. Възпитаник на школата на ветроходен клуб „Понтос" – Варна. Отборът е многогодишен републикански шампион в клас IRC, ORC и Conrad 25R, печелил многократно призови позиции на национални и междинародни регати в Румъния, Турция и Гърция. От май 2017г. до момента е член на УС на Българска федерация ветроходство, а месец по-късно става председател на Комисия по килово ветроходство към БФВ. От 2017г. тренира и води отбора по-ветроходство при Медицински университет – Варна, като за първия сезон отборът печели първо място на Междууниверситетска регата „Академика", второ място на регата „Порт Варна" и става вицешампион в клас ORC 2 на Държавно първенство за килови яхти.Волейбол- Юли Василев


Роден на 20 юли 1975 г. Завършва Спортно училище „Г. Бенковски"- Варна и НСА със специалност „Треньор по волейбол". Дългогодишен национален състезател с над 20-годишен стаж в национални и чуждестранни клубове- Турция, Франция, Кипър, Израел и други.Плуване- Стоян Михайлов


СТОЯН МИХАЙЛОВ МИХАЙЛОВ завършва магистратура към Треньорския факултет на НСА „Васил Левски", специалност „Спорт за високи постижения - плуване" през 2014 г. Участвал е на републикански и държавни първенства по плуване с две златни отличия. Работи в сферата на спортния мениджмънт повече от 10 години. Организатор е на множество спортни мероприятия, състезания и турнири с международно участие.

Като треньор на отбора по плуване на Медицинския университет – Варна работи от 2016 г. Този период е най-плодотворният за плувния спорт в Университета. Многобройни са победите и спечелените състезания, като сред тях се открояват дори комплексни титли над отборите на Националната спортна академия.​Тенис-Любен Чобанов


Дългогодишен състезател на ФСФД „Черно море".  От 1990 г. е треньор в тенис- клуб „Черно море-елит"- Варна. Работи няколко години като треньор в Турция и Хърватска.
Фолклорен ансамбъл- Диана Димитрова


ДИАНА АНГЕЛОВА ДИМИТРОВАИВАНОВА е родена на 14.03.1970 г. в гр. Варна. Завършва Държавно хореографско училище - София с профил „Български народни танци". Има придобити следните специалности: хореограф, артист-балетист и педагог в танцовото изкуство. През 2020 г. придобива и магистърска степен с профил „Хореографска режисура и артмениджмънт" във ВСУ „Черноризец Храбър". Работила е в Държавен ансамбъл - Варна. Била е хореограф на детски танцов състав при ДНФ, танцьор в цирк „Крьоне" и в балета на Нина Козина. До 2010 г. е главен художествен ръководител на „Обреди" ЕООД.

 От 2014 г. е хореограф на Студентския танцов състав „Диана“ и ръководител на Школа за хора при Медицински университет-Варна.​
Бокс- Георги Владимиров

  

ГЕОРГИ ВЛАДИМИРОВ НИКОЛОВ е роден на 09.05.1962 г. в гр. Варна. Завършва Спортно училище – Варна.Той е майстор на спорта по бокс, трикратен републикански шампион, два пъти вице шампион на България и е с множество отличия от международни турнири.

От 1985 г. работи като треньор по бокс във ФСФД „Черно море“. Под негово ръководство десетки боксьори са станали републикански шампиони във всички възрастови групи. Многократно е бил треньор при спечелването на отборни купи от държавни първенства.

От 2017 г. работи в Медицински университет – Варна и подготвя студенти за участие в националните университетски първенства. Под негово ръководство са завоювани много шампионски титли, медали и купи за богатата спортна колекция на Медицинския университет – Варна. Обща физическа подготовка-Галина Дикова


Завършва Спортно училище „Г. Бенковски"- Варна и висше образование в НАС със специалност „Треньор/ специалист по физическо възпитание и спорт". От 1998 г. работи като спортен инструктор по групови занимания. Майстор на спорта по лека атлетика.ПАИСИЙ ГЕОРГИЕВ ЛЮБЕНОВ е роден е на 03.05.1970 г. в гр. Варна. Завършва Спортно училище – Варна и НСА в София. Той е заслужил майстор на спорта.

В периода 1989 – 1996 г. е титуляр в националния отбор на България и в колекцията си има 4 медала от световни първенства по кану-каяк, както и три златни, и два сребърни медала от европейски първенства за мъже.

В момента работи като треньор и преподава обща физическа подготовка на студентите от Медицински университет – Варна.​ПЕНКО ЗЛАТЕВ НИКОЛОВ е дългогодишен треньор на националните отбори по хандбал на България за юноши, младежи и мъже. През 1994 г. класира за първи път националния хандбален отбор за финалите на Европейското първенство в Израел.

Като треньор е печелил 10 шампионски титли с отборите на ХК „Спартак“ и ХК „Локомотив''- Варна и осемкратен носител на Купата на България. Определян е 5 пъти за треньор на годината  на град Варна. През 2021 г. е удостоен с почетен знак „ За заслуги към Варна“ – сребърен за принос към спорта на Варна.

През 2018 г. става треньор на отбора по хандбал при Медицински университет – Варна.