Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Студенти

Треньори

Футбол – Божил Колев 

Футболист №1 на Варна за XX век и 18-и в класацията на FIFA за най-резултатните защитници в националните първенства.

Участник на финалите на Световното първенство през 1974 г., петкратен шампион и носител на Купата на страната, два пъти носител на Купата за спортсменство в групата на майсторите, носител на спортното звание „Заслужил майстор на спорта". Божил Колев е с 373 мача и 74 гола в „А" група. За ЦСКА има изиграни 254 мача и отбелязани 63 гола. В Черно море има 119 мача и 11 гола.  

Бил е и помощник на националния селекционер Христо Бонев на финалите на Световното първенство през 1998 г., треньор на ЦСКА, на кипърските Омония (Никозия) и НЕА-Саламина (Ларнака), играещ треньор в родния си отбор и старши треньор на Черно море и Добруджа.


Баскетбол – Владимир МариновМежду 2001 - 2007 г. е професионален баскетболист в ''Черно море -Евроинс' – Варна.  За този период е двукратен носител на Купа на България. Има 6 шампионски титли, 1 път е сребърен и 1 път е бронзов медалист (Купа на България), 4 бронзови медала от други състезания. Между 2008 и 2010 г. е професионален баскетболист в ''Спартак''- Плевен, откъдето има спечелени 2 бронзови медала от Купата на България. До 2011 г. е състезател за ''Черноморец''- Бургас.

 Волейбол – Борис Митков Янков


Възпитаник на школата на Черно море - Варна.  Състезава се за всички възрастови групи на Черно море като през 1996, 2000 и 2001 г. отборът печели съответно бронзов, сребърен и златен медал на републиканските първенства.

От 2000 г. е в мъжкия отбор на Черно море – Баск - Варна. През сезоните 2001 и 2005 печели съответно бронзов медал на националния шампионат и бронзов медал на турнира за Купата на България.


Състезава се:

  • в отбора на Томис Констанца – Румъния през 2007 г. (печели Купата на страната и става шампион на Румъния),
  • в ливанския тим Захра, в тима на EVBS pays de Montbeliard-Франция, който стига до третото место във Френската лига N1.
  • за кипърския Омония-Никозия. Отборът приключва на четвърта позиция в местния шампионат.

Състезава за отборът на Техническия университет гр. Варна, с който през 2003 г. печели трето место на републиканското първенство, както и Наградата за най-добър нападател на турнира.

От 2004 г. до 2008 г. се състезава за отбора на ВСУ „Черноризец Храбър" гр. Варна, с който печели два сребърни медала на националния шампионат.

От 2002 г. е професионален състезател по плажен волейбол. Заедно с партньора си Милен Стоянов през 2003 г. печелят седем турнира от българското първенство и стават републикански шампиони. На следващата година двамата представят България на световната верига SWATCH FIVB WORLD TOUR, като завършват сезона на 47 позиция в световната ранг листа.

През 2005 г.  печелят златните медали на Балканиадата в Румъния.

През 2007 г. печелят Балканиадата във Варна.

През 2008 г. печелят сребърни медали на Балканиадата в Белград.

През 2009 г. се класират на 5 място на турнир от веригата CEV Challenger в Нови Сад и на четвърто место на турнира от същата верига във Варна.

През 2010 и 2011 са сребърни медалисти от републиканското първенство по плажен волейбол на България.


Ветроходство - Явор КолевВетроходство - Ангел Дипчиков


Активно трениращ спортно ветроходство от 2008г. Състезава се в различни класове на киловото ветроходство. Възпитаник на школата на ветроходен клуб „Понтос" – Варна. Отборът е многогодишен републикански шампион в клас IRC, ORC и Conrad 25R, печелил многократно призови позиции на национални и междинародни регати в Румъния, Турция и Гърция. От май 2017г. до момента е член на УС на Българска федерация ветроходство, а месец по-късно става председател на Комисия по килово ветроходство към БФВ. От 2017г. тренира и води отбора по-ветроходство при Медицински университет – Варна, като за първия сезон отборът печели първо място на Междууниверситетска регата „Академика", второ място на регата „Порт Варна" и става вицешампион в клас ORC 2 на Държавно първенство за килови яхти.Волейбол- Юли Василев


Роден на 20 юли 1975 г. Завършва Спортно училище „Г. Бенковски"- Варна и НСА със специалност „Треньор по волейбол". Дългогодишен национален състезател с над 20-годишен стаж в национални и чуждестранни клубове- Турция, Франция, Кипър, Израел и други.Плуване- Стоян Михайлов


Завършил НСА „Васил Левски", Треньорски факултет, магистър „Спорт за високи постижения- плуване" през 2014 г. Участвал на републикански и държавни първенства по плуване с две златни отличия. Работи в сферата на спортния мениджмънт повече от 10 години. Организатор на множество спортни мероприятия, състезания и турнири с международно участие.

Тенис-Любен Чобанов


Дългогодишен състезател на ФСФД „Черно море".  От 1990 г. е треньор в тенис- клуб „Черно море-елит"- Варна. Работи няколко години като треньор в Турция и Хърватска.
Фолклорен ансамбъл- Диана Димитрова


Завършва Държавно хореографско училище- София, профил „Български народни танци", придобити специалности: хореограф, артист-балетист и педагог в танцовото изкуство. През 2017 г. придобива и бакалавърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър" с профил „Хореография БНТ". Работи в Държавен ансамбъл- Варна. Хореограф на детски танцов състав при ДНФ, танцьор в цирк „Крьоне" и в балета на Нина Козина. До 2010 г. е главен художествен ръководител на „Обреди" ЕООД. От 2014 г. е хореограф на Студентски танцов  състав и ръководител на школа за хора при МУ-Варна.
Бокс- Георги Владимиров


Завършва Спортно училище в град Варна. Майстор на спорта по бокс. Трикратен републикански шампион и  два пъти вицешампион на България.  Множество отличия и от чужди турнири- първо място в Полша, трето място на турнир в Германия и трето място на Открития шампионат във Франция.

Обща физическа подготовка-Галина Дикова


Завършва Спортно училище „Г. Бенковски"- Варна и висше образование в НАС със специалност „Треньор/ специалист по физическо възпитание и спорт". От 1998 г. работи като спортен инструктор по групови занимания. Майстор на спорта по лека атлетика.