Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

Студентски живот

Студентският живот в нашия университет, както сам ще се убедиш, е много пъстър и динамичен. Събитията и инициативите тук се случват по линията „от студенти за студенти с много желание и мерак и с пълната подкрепа на академичното ръководство“. В ролята на основен двигател е Студентският съвет– академична управленска структура и представителен орган на студентите, който стои зад повечето социални активности.

Ако си привърженик на екипната игра и спортове и обичаш не само да скандираш от трибуните или от дивана пред телевизора, можеш да се включиш в университетските отбори по волейбол, баскетбол или футбол, които освен със страстни играчи и интернационален облик, могат да се похвалят и с професионални треньори . В ежегодните спортни турнири „Универсиада”, „Купата на Ректора”, „Летен университет” и „Зимна универсиада”, ще имаш възможността да премериш сили в най-различни спортни дисциплини и с колегите от другите университети в града и страната.

Дори и да си по-артистична натура, отново ще ти дадем поле и сцена за изява. Към университета има театрална трупа  и рок група. Организират се „Вечери на талантите” , както и редица благотворителна акции като „Коледен базар”, „Мартенски базар” и „Великденски базар“, на който студентите изработват и продават с благотворителна цел картички и украса и собственоръчно направени мартенички.

Ако дойдеш на ежегодното ни „Международно кулинарно парти” , ще можеш да опиташ от традиционните вкусотии на над 34 държави по света, приготвени от нашите чуждестранни студенти.

Провеждат се също ежегодни научни събития като „Международен симпозиум на младите учени” (BSYSB). С участието на студентските асоциации, в които членуват студентите на МУ – Варна (Асоциация на студентите по медицина, Асоциация на студентите по дентална медицина, Асоциаця на студентите по фармация) се организират и много здравни кампании по повод световните дни за борба със СПИН, рак на устната кухина, рак на гърдата \, за безплатно изследване за диабет. Студенти и преподаватели даряват кръв по време на кампаниите за кръводаряване. Ежегодно се осъществява и събитието за деца по международния проект „Болница за плюшени мечета” .

А като прибавим и благоприятните климатични условия, златния пясък, морските вълни, забележителностите на Варна и десетките места, които ще те очароват, представата за това какво е да си студент в Медицинския университет във Варна е повече от пълна.

Накратко казано – ела и ще видиш що е то студентски живот в нашия университет!