Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Международна дейност

Важна информация

Проведе се виртуална конференция на Черноморската университетска мрежа в партньорство с Мрежата на университетите от европейските столици

На 18 юни 2020 г. Черноморската университетска мрежа съвместно с Мрежата на университетите от европейските столици (UNICA) проведоха виртуална конференция на тема „Въздействие на COVID-19 върху университетите". Участници в онлайн срещата бяха ректорите и заместник-ректорите на университетите в София (България), Букурещ (Румъния), Тирана (Албания), Белград (Сърбия), Анкара (Турция) и Киев (Украйна). Модератори от страна на Черноморската университетска мрежа беше нейният генерален секретар проф. Еден Мамут, а от страна на UNICA беше президентът й проф. Лучиано Сасо.

Виж повече


Уважаеми Еразъм студенти,

Във връзка с усложнената обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, и с цел опазване на Вашето здраве, в случай че имате притеснения относно престоя си в държавата, в която се намирате в момента, следва незабавно да се свържете с координатора в отдел „Международно сътрудничество" за обсъждане на конкретната ситуация.

Всички въпроси, свързани с мобилност по програма "Еразъм+" трябва да бъдат отправяни към нас по електронна поща или телефон, не се допускат студенти на място:

E-mail: erasmus@mu-varna.bg , Svetlana.panayotova@mu-varna.bg и тел. 052/677 020

Виж повече


Започва подаването на документи за летни стажове на студенти и специализанти в Русия

От 21 февруари до 8 март 2019 г. ще се приемат документи за кандидатстване за традиционните летни стажове в учебните и клинични бази на Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов", Северозападния държавен медицински университет „И. И. Мечников" в Санкт Петербург, Русия и Харковски държавен медицински университет в гр. Харков, Украйна.

Виж повечеЗа трета поредна година МУ-Варна бе организатор и домакин на Международния форум на партньорствата

Представители на 6 държави взеха участие в Международния форум на партньорствата на Медицински университет – Варна, който се проведе на 25-и и 26-и октомври 2018 г.Екип на МУ-Варна обсъди възможности за разширяване на областите на сътрудничество с Университета в Месина, Италия

В периода 7-11 май 2018 г. екип от отдел „Международно сътрудничество" на МУ-Варна проведе работно посещение в Университета в Месина, Италия, като мобилност на персонала с цел обучение в рамките на програма „Еразъм+".

Виж повече


МУ-Варна с нов партньор в Италия

В периода 3-6 април 2018 г. представители на отдел „Международно сътрудничество" в МУ-Варна осъществиха работно посещение в университета в Падуа, Италия, в рамките на програма „Еразъм+". 

Виж повече


Международен форум на партньорствата на Медицински университет - Варна

На 16 и 17 октомври 2017 г. за втора поредна година ще се проведе Международният форум на партньорствата на Медицински университет - Варна. Основната тема на тазгодишната среща „Международни партньорства за младежта – студентски живот и Еразъм+" е вдъхновена от факта, че град Варна е обявен за „Европейска младежка столица" за 2017 година и отбелязването на 30-та годишнина на програма „Еразъм".

Виж повече


МУ-Варна бе представен на Международната седмица по Програма "Еразъм+" в Коимбра

От 5 до 9 юни 2017 г. се проведе Международната седмица по Програма „Еразъм+", организирана от Международния отдел към Факултета по медицина при Университета в Коимбра (Португалия). Основан през 1290 година, той е най-старият университет в страната и сред най-старите в света. С около 25 хиляди студенти и днес Университетът е измежду основните образователни и изследователски центрове на Португалия.

Виж повечеМедицински университет – Варна инициира създаването на международна партньорска мрежа

В рамките на събитията, посветени на 55-та годишнина от основаването на Медицински университет – Варна, на 8 октомври 2016 г. се проведе Първа международна среща на партньорите на МУ-Варна.

Излезе от печат новото информационно издание Информационен каталог за международното сътрудничество на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“  - Варна за периода 2012 – 2016 г., изцяло подготвен от екипа на Отдел „Международно сътрудничество“. Пълният текст на каталога можете да намерите  тук​​.


По предложение на Отдел „Международно сътрудничество“ Академичният съвет на Медицински университет – Варна одобри следните процедури:
 
ПРОЦЕДУРА ПО РАЗПОЗНАВАНЕ И ПРИЗНАВАНЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ПАРТНЬОРИ, СКЛЮЧВАНЕ НА ДВУСТРАННИ СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА АКАДЕМИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И РАБОТА С МЕЖДУНАРОДНИ ПАРТНЬОРИ
И
СЕЛЕКЦИОННА ПРОЦЕДУРА  за подбор на участници в летни стажове в ПМДМУ „И. М. Сеченов“ и СДМУ „И. И. Мечников“, Русия
 
Пълният текст на Процедурите можете да намерите тук​