Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

СТУДЕНТСКИ ЖИВОТ

Студентският живот в МУ-Варна е много пъстър и динамичен. Събитията и инициативите тук се случват по линията „от студенти за студенти с много желание и мерак и с пълната подкрепа на академичното ръководство". В ролята на основен двигател е Студентският съвет – академична управленска структура и представителен орган на студентите, който стои зад повечето социални активности.

Ако си привърженик на екипната игра и спортове и обичаш не само да скандираш от трибуните или от дивана пред телевизора, можеш да се включиш в университетските отбори по волейбол, баскетбол или футбол, които освен със страстни играчи и интернационален облик, могат да се похвалят и с професионални треньори. В ежегодните спортни турнири „Универсиада", „Купата на Ректора", „Летен университет" и „Зимна универсиада", ще имаш възможността да премериш сили в най-различни спортни дисциплини и с колегите от другите университети в града и страната.

Дори и да си по-артистична натура, отново ще ти дадем поле и сцена за изява. Към университета има театрална трупа и рок група. Организират се „Вечери на талантите" , както и редица благотворителна акции като „Коледен базар", „Мартенски базар" и „Великденски базар", на който студентите изработват и продават с благотворителна цел картички и украса и собственоръчно направени мартенички.

Ако дойдеш на ежегодното ни „Международно кулинарно парти", ще можеш да опиташ от традиционните вкусотии на над 34 държави по света, приготвени от нашите чуждестранни студенти.

Провеждат се също ежегодни научни събития като „Международен симпозиум на младите учени" (BSYSB). С участието на студентските асоциации, в които членуват студентите на МУ-Варна (Асоциация на студентите по медицина, Асоциация на студентите по дентална медицина, Асоциаця на студентите по фармация) се организират и много здравни кампании по повод световните дни за борба със СПИН, рак на устната кухина, рак на гърдата, за безплатно изследване за диабет. Студенти и преподаватели даряват кръв по време на кампаниите за кръводаряване. Ежегодно се осъществява и събитието за деца по международния проект „Болница за плюшени мечета".

Като прибавим и благоприятните климатични условия, златния пясък, морските вълни, забележителностите на Варна и десетките места, които очароват, представата за това какво е да си студент в Медицинския университет във Варна е повече от пълна.


Повече информация вижте тук
: