Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

Добре дошли в Медицински университет – Варна, един от най-динамично развиващите се и модерни университети в България!

​​​​​Привлекателната мултинационална среда, високотехнологичните методи и средства на преподаване, обучението в реална и симулационна среда, висококвалифицираните преподаватели, модерната клинична база, чудесните условия за спорт и рекреация в морската столица на България са само част от причините, поради които в Медицински университет - Варна са избрали да учат студенти от 52 държави от целия свят!

МУ-Варна предлага безкомпромисно качество в обучението - той е първият и единствен университет в страната, въвел през 2008 г. EFQM® модел за BusinessExcellence на Европейската фондация за управление на качеството.

Дипломите, издавани от университета, са признати във всички европейски държави.

За академичната 2023/2024 година тук се обучават близо 7000 студенти. МУ-Варна е предпочитаният университет за близо 1900 чуждестранни студенти от ​​52 държави от целия свят, като три пъти е нараснал броят на чуждестранните студенти в сравнение с 2012 година. Университетът е предпочитано място за младежи от Европейския съюз, Великобритания, Индия и др. Повече от половината от тях са немски граждани.

МУ-Варна поддържа партньорски отношения с повече от 100 международни партньори от 5-те континента.

Класическите модели на преподаване тук умело се съчетават с най-модерните технологии на обучение  - 3D  обучение по анатомия, виртуална микроскопия, Blackboard система за допълващо електронно обучение, Turning Point технология за текущо интерактивно оценяване, симулационно обучение.

Университетът предлага на своите студенти и модерна среда с неограничени възможности да развиват себе си - високотехнологично оборудвани лаборатории и учебни бази за практика, библиотека с електронни читални и осигурен достъп до най-добрите световни информационни бази-данни.

Университетските бази за обучение на студентите от МУ-Варна предоставят възможност за високо качество на клиничното и предклинично обучение на студентите от медицинските специалности. Университетът разполага с модерни високотехнологични диагностични звена, оборудвани с конвенционална и с уникална апаратура за практическо обучение както на студенти, така и на докторанти и специализанти. В УМБАЛ “Св.Марина”, МБАЛ “Св. Анна”, Специализираната болница по акушерство и гинекология- СБАГАЛ “Проф. Д. Стаматов” - ВарнаСпециализираната очна болница – СБОБАЛ - Варна, Факултетът по дентална медицина, РЗИ (Регионална здравна инспекция)​ и Медицински колеж - Варна се осъществява обучение по клиничните медицински дисцпилини.

Следвайки максимата „Здрав дух в здраво тяло", ръководството на учебното заведение отделя голямо внимание на спорта и физическата активност като важна част от развитието и подготовката на своите студенти. МУ-Варна разполага с модерна спортна база и професионални треньори по футбол, баскетбол, волейбол, тенис, тенис на маса, шах, хандбал, ветроходство и зала за репетиции на университетската рок-група, театралната трупа и трупата по народни танци.

МУ-Варна е превърнал ветроходството в традиционна и емблематична част от подготовката по спорт на своите студентите, предоставяйки им възможност да се докоснат до магията и красотата на морето, поддържайки добра физическа форма и развивайки чувство за баланс и работа в екип. През последните три години участниците в курса по ветроходство успешно участват в регатата Varna Chanel Cup.

От годината на създаването си (1961) до днес над 50 000 са възпитаниците на университета, които живеят и работят в над 50 държави по света.