Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

На 16 март 2020 г. започва онлайн подаването на документи за участие в предварителните изпити в МУ-Варна

На 16 март 2020 г. започва подаването на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" и направление „Военен лекар".

ВАЖНО!!! Предвид регистрирания епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни инфекции предварителните изпити в МУ-Варна се отлагат за неопределено време. Въпреки това, документи за заявяване на участие в изпитите ще се приемат, като това ще се осъществява единствено и само онлайн. Заплатените такси за участие в изпитите ще могат да бъдат използвани за последващо обявени извънредни дати, които ще бъдат публикувани допълнително в сайта ни.

Предвид регистрирания епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни инфекции, за първи път документи ще се приемат само онлайн. Онлайн подаването на документи  е удобна и безплатна опция (не се дължат допълнителни такси, освен тези за изпитите), от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. С подробни инструкции за успешна онлайн регистрация можете да се запознаете от тук.

Необходимите документи са:

1. Комплект документи за участие в предварителните изпити, включващ: заявление до Ректора на МУ-Варна и декларация за предоставяне и обработване на лични данни, които можете да изтеглите от тук;

2. Документ за платена такса за изпитите (ако сте избрали плащане чрез банков превод). Ако изберете да платите таксата за изпитите по електронен път можете да направите това директно в системата за онлайн регистрация чрез ePay или Easy pay;

3. Кандидатите, които нямат българско гражданство, но имат право да кандидатстват по реда на Правилника за прием на студенти (българоезично обучение) за учебната 2020/2021 година, представят фотокопие на документ за самоличност.

Крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по химия и биология е 03.05.2020 г. вкл. в системата за онлайн прием. Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните изпити, като задължително подават документи за участие в класирането в периода от 15.06.2020 г. до 24.06.2020 г. На 29 юни ще се проведе редовният изпит по биология, а на 6 юли ще се състои редовният изпит по химия. При образуването на състезателния бал се взема по-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.

Важно: МУ-Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи – както във Варна, така и в останалите градове в страната.

Актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, търсете тук.

За контакти – вижте тук.

Вижте още: Често задавани въпроси

Виж още:Прием 2021/2022