Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Вижте разпределението по зали за редовния изпит по химия в МУ-Варна

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2020/2021 година, приключила в полунощ на 24 юни 2020 година. Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", а до момента кандидатите за най-новата специалност в МУ-Варна „Кинезитерапия" значително надвишават обявения държавен прием от 20 студенти.

Близо 1100 кандидати ще се явят на втория редовен изпит по химия, който ще се проведе на 6 юли (понеделник). Изпитът е с продължителност четири часа и представлява решаване на две задачи и комбинация от тестови въпроси.

Кандидатстудентският изпит по химия за зрелостниците на Випуск 2020 година от гр. Велико Търново ще се проведе във Филиала на университета в гр. Велико Търново (сградата на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" на ул. „Михаил Кефалов" №2). Всички кандидат-студенти са лично информирани.  

На тази дата на изпит по химия ще се явят и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военен лекар". През новата учебна година в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение нови 20 студенти, като обучението ще се осъществява съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" – гр. Варна и Военномедицинска академия – София.

От 7 юли ще продължи онлайн приемът на документи за кандидатстване за част от специалностите в МУ-Варна. Може да видите кои са те от тук.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които ще се явят на изпита в понеделник, че трябва да заемат местата си в изпитните зали в часовия интервал между 7:30 и 8:30 ч. Не се допуска струпване на групи от хора, като задължително се спазва необходимото отстояние (1-1.5 метра). Родители и придружители на кандидатите не се допускат в двора на сградите.

Влизането в сградата и настаняването на кандидатите в изпитните зали става след задължителна дезинфекция на ръцете и с поставена защитна маска на лицето. Допустимо е носенето на защитни ръкавици и шлем.

Указания за провеждане на кандидатстудентските изпити в МУ – Варна, вижте тук.

Кандидатите трябва да носят документ за самоличност (лична карта), химикали със син цвят на мастилото, два прозрачни найлонови плика (голям и малък) за лични вещи и документ за явяване на изпит (документ с входящ номер). Ако сте пропуснали да разпечатате своя документ с входящ номер, можете да го направите от тук.

 

Вижте разпределението по зали тук.

За Ваше улеснение по-долу може да видите къде се намират всички изпитни зали:

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна, Сграда Ректорат, ул. „Марин Дринов" №55 (виж картата)

Факултет по дентална медицина, бул. „Цар Освободител" №84 (виж картата)

Факултет по фармация, бул. „Цар Освободител" №84 (виж картата)

Медицински колеж – Варна, бул. „Цар Освободител №84" (виж картата)

УМБАЛ Св. Марина" (Терапевтична болница), бул. „Христо Смирненски" №1 (виж картата)

Регионална здравна инспекция – Варна (РЗИ), ул. „Брегалница" №3 (виж картата)

Икономически университет – Варна - Втори корпус, ул. „Евлоги Георгиев" №24 (виж картата )

Първа езикова гимназия, ул. „Подвис" №29 (виж картата )

 

Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема, може да намерите тук.

За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

 

Вижте още: Често задавани въпроси

 

Пожелаваме успех на всички кандидат-студенти!


  
 Виж още:Прием 2021/2022