Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Кандидат-студенти за 15 специалности могат да подават документите си от днес

​​От днес, 10 юни 2016 г., започва приемът на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и Филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж-Варна - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.

Срокът за подаване на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация и Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър") е до 27 юни 2016 г., а за останалите специалности 15 юли 2016 г.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които са се явили на предварителните изпити (включително и тези, които няма да се явяват на редовните изпити), че задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в посочените срокове!

В същия период се приемат и документите на кандидатите за обучение срещу заплащане, които полагат изпити на обявените по-долу дати. През настоящата кампания няма да бъдат провеждани извънредни кандидатстудентски изпити за попълване на незаетите места.

Онлайн подаването на документи​ е удобна опция, от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. Избралите този начин за кандидатстване могат да заплатят всички такси чрез системата за електронни плащания ePay

Документи могат да се подават и на място в Медицински университет –​ Варна на ул. „Марин Дринов" №55, ет. 1, Аудитория IV. Приемното време за периода на кампанията е от 8:30 до 12:30 ч. и от 13:00 до 17:00 ч. всеки делничен ден (в периода от 10 юни до 27 юни 2016 г. - всеки ден, без неделя). Кандидатите за специалности Медицинска сестра и Акушерка във филиалите на МУ-Варна в Сливен, Велико Търново и Шумен подават документи в съответния филиал.

Медицински университет – Варна разполага със собствена книжарница, където може да намерите всичко необходимо за Прием 2016/2017 – документи за кандидатстване, сборници и Справочник за прием на студенти.  

По време на приема на документи кандидат-студентите ще могат да ползват ПОС терминал за заплащане на таксите с банкова карта или да посетят най-близкия банков клон. Вижте размера на таксите тук.

На 1 юли ще се проведе изпитът по биология, а на 8 юли ще се състои изпитът по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за Медицинска сестра и Акушерка ще бъде на 19 юли, а изпитът по моделиране за специалност Зъботехник е на 26 юли. За специалността Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър") изпитите са съответно: писмен – 18 юли, устен – 21 юли.

 

            МУ-Варна пожелава успех на всички кандидат-студенти!Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, може да намерите тук.

За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

 

Виж още:Прием 2021/2022