Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Вижте разпределението по зали за редовния изпит по биология в МУ-Варна

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2020/2021 година, приключила в полунощ на 24 юни 2020 година. Както и през изминалите кампании най-многобройни са кандидат-студентите за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", а до момента кандидатите за най-новата специалност в МУ-Варна „Кинезитерапия" значително надвишават обявения държавен прием от 20 студенти.

Близо 1100 кандидати ще се явят на първия редовен изпит по биология, който ще се проведе на 29 юни (понеделник). Изпитът е с продължителност четири часа и представлява решаване на комбинация от тестови въпроси.

На тази дата на изпит по биология ще се явят и кандидат-студентите за уникалната за страната програма за придобиване на квалификация „Военен лекар". През новата учебна година в МУ-Варна ще бъдат приети за обучение нови 20 студенти, като обучението ще се осъществява съвместно с Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" – гр. Варна и Военномедицинска академия – София.

От 7 юли ще продължи онлайн приемът на документи за кандидатстване за част от специалностите в МУ-Варна. Може да видите кои са те от тук.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които ще се явят на изпита в понеделник, че трябва да заемат местата си в изпитните зали в часовия интервал между 7:30 и 8:30 ч. Не се допуска струпване на групи от хора, като задължително се спазва необходимото отстояние (1-1.5 метра). Родители и придружители на кандидатите не се допускат в двора на сградите.

Влизането в сградата и настаняването на кандидатите в изпитните зали става след задължителна дезинфекция на ръцете и с поставена защитна маска на лицето. Допустимо е носенето на защитни ръкавици и шлем.

Указания за провеждане на кандидатстудентските изпити в МУ – Варна, вижте тук.

Кандидатите трябва да носят документ за самоличност (лична карта), химикали със син цвят на мастилото, два прозрачни найлонови плика (голям и малък) за лични вещи и документ за явяване на изпит (документ с входящ номер). Ако сте пропуснали да разпечатате своя документ с входящ номер, можете да го направите от тук.

 

Вижте разпределението по зали тук.

За Ваше улеснение по-долу може да видите къде се намират всички изпитни зали:

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна, Сграда Ректорат, ул. „Марин Дринов" №55 (виж картата)

Факултет по дентална медицина, бул. „Цар Освободител" №84 (виж картата)

Факултет по фармация, бул. „Цар Освободител" №84 (виж картата)

Медицински колеж – Варна, бул. „Цар Освободител №84" (виж картата)

УМБАЛ Св. Марина" (Терапевтична болница), бул. „Христо Смирненски" №1 (виж картата)

Регионална здравна инспекция – Варна (РЗИ), ул. „Брегалница" №3 (виж картата)

Икономически университет – Варна - Втори корпус, ул. „Евлоги Георгиев" №24 (виж картата )

Първа езикова гимназия, ул. „Подвис" №29 (виж картата )

Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема, може да намерите тук.

За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

 

Вижте още: Често задавани въпроси

 

Пожелаваме успех на всички кандидат-студенти!