Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Новини и Събития

Срокът за онлайн подаване на документи за участие в предварителните изпити в МУ-Варна е удължен до 31 май 2020 г.

Във връзка с извънредните обстоятелства, крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по химия и биология е удължен до 00:00 ч. на 31.05.2020 г. (неделя).

Съгласно заповед на Ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов, д.м. и предвид епидемиологичната ситуация в страната предварителните изпити в МУ-Варна бяха отложени за неопределено време.

Въпреки това, документи за заявяване на участие в изпитите се приемат, като това се осъществява единствено и само онлайн. Заплатените такси за участие в изпитите ще могат да бъдат използвани за последващо обявени извънредни дати (след отмяна на извънредното положение), които ще бъдат публикувани допълнително в сайта ни. В случай, че обстановката в страната наложи предварителните изпити да не могат да бъдат проведени, внесените за тях суми ще бъдат прехвърлени за редовните изпитни дати.

На 16 март 2020 г. чрез сайта на МУ-Варна започна подаването на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" и направление „Военен лекар".

Онлайн подаването на документи  е удобна и безплатна опция (не се дължат допълнителни такси, освен тези за изпитите), от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. С подробни инструкции за успешна онлайн регистрация можете да се запознаете от тук.

Необходимите документи са:

1. Комплект документи за участие в предварителните изпити, включващ: заявление до Ректора на МУ-Варна и декларация за предоставяне и обработване на лични данни, които можете да изтеглите от тук;

2. Документ за платена такса за изпитите (ако сте избрали плащане чрез банков превод). Ако изберете да платите таксата за изпитите по електронен път можете да направите това директно в системата за онлайн регистрация чрез ePay или Easy pay, след което да прикачите снимка (скрийншот) на извършеното плащане;

3. Кандидатите, които нямат българско гражданство, но имат право да кандидатстват по реда на Правилника за прием на студенти (българоезично обучение) за учебната 2020/2021 година, представят фотокопие на документ за самоличност.

Важно: МУ-Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи – както във Варна, така и в останалите градове в страната.

Актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, търсете тук.

За контакти – вижте тук.

Вижте още: Често задавани въпроси


  
 


Виж още:Прием 2021/2022