Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

Студентите за нас

МУ-Варна е правилният избор                                 
Представяме ви 5-ма първокурсници от МУ-Варна. Те са млади, усмихнати и амбициозни. Те имат какво да ви разкажат за първата си година в университета. Те са Велизар и Мартин от Варна, Георги и Янита от Бургас и Сезгин от Велико Търново. За да се запознаете с историите, забавните моменти от университетското им ежедневие и защо избраха именно МУ-Варна, прочетете следващите редове.
Виж интервюто тук.

В основата на успеха стои постоянството

Представяме ви интервю  с две амбициозни момичета, близначките Габриела и Марияна Кирови. Те са студентки по Дентална медицина, 3 година, в Медицински университет - Варна. Ще ни разкажат за своите вълнения и емоции и за изминатия път от кандидатстудентската си подготовка, кандидатстването в университета, както и от обучението в него. 

Виж интервюто тук.

Вярвам в успеха си

Предновогодишно ще ви разкажем какви са трепетите и вълненията на една кандидат-студентка, как се подготвя за изпитите, какво я мотивира да избере една хуманна професия и да посвети живота си на нея. 

Виж интервюто тук​


​​

"Да достигнеш мечтата си"
В навечерието на 8 декември ви срещаме с Александър Кирилов


виж интервюто тук.

„Очаквам с нетърпение първия учебен ден"
интервю с новоприетата студентка по медицина от Варна – Кристияна Димитрова
виж интервюто тук
Отзиви на кандидат-студенти от предварителния изпит по Биология


виж видеото тук


Отзиви на кандидат-студенти от предварителния изпит по Химия


виж видеото тук


Юлия Кирилов, Полша
Дентална медицина,
IIри курс, англоезично обучение


В Полша започваме практика доста по-късно. Тук в дисекционните зала в часовете по анатомия имаме много практически курсове и упражнения. В Полша това не е така – започваме с практическата част от обучението си в IV-ти курс.

Много харесвам партита, които организира Студентският съвет към университета – те са чудесна възможност да се срещаме и опознаваме с колегите си извън учебните зали.Фаидра Маразаки, Гърция

Медицина,II-​ри курс, англоезично обучение


Обучението тук ми дава възможността да уча стъпка по стъпка. Това ми помага, защото ми дава фундаменталните знания, които, ако искаме да бъдем добри доктори, трябва да владеем. Най-важното нещо в края на деня е да си тръгнеш със знания. С вниманието, което получаваме от преподавателите, постигаме тази цел – те правят така, че да обичаме това, което преподават, а това си проличава в резултатите от изпитите.
Яна, България
Медицина, II-​ри курс


Аз бях приета да уча медицина в Германия, но поради закъснение с подаването на документите, не успях да запиша и изобщо не съжалявам, напротив. Като студенти по медицина в МУ-Варна получаваме всичко, от което имаме нужда. За разлика от повечето медицински университети в страната, тук обучението не е модулно, а когато кандидатствах това беше важно условие за мен.

Перфектни практици и перфектни теоретици, преподавателите тук винаги са готови да ни обясняват. Влагат всичко от себе си, за да разберем нещо и да го научим. В упражненията и задачите за домашно, които ни дават, виждаме на практика това, което учим, а това е от голямо значение за нас като бъдещи медици.
Здравните кампании, които организират студентските асоциации и Студентския съвет към университета (като например Рака на гърдата, Диабет) също са много полезни за нас — срещат ни с пациенти, учат ни как да се държим с тях, по какъв начин да им обясняваме за болестите, как да се общуваме с пациента като истински професионалисти.

Тереза Боитраго Гарсия, Испания
Медицина, I-​ви курс, англоезично обучение 

Преподавателите тук са наистина много добри. Лесно е да се учи с тях. Те ни помагат по всякакъв начин. Моята група е много интернационална. Имаме много немци в I-ви курс. Определено е чудесно да срещаш студенти от други държави и чужди култури.

Любов, България
Медицина, II-​ри курс

Когато дойдох тук в началото нищо не знаех, не познавах никой и в същото време бях много респектирана от университетската среда и учебната база и знаех, че това е мястото, където искам да уча медицина. Година по-късно мога да кажа – в този университет от всеки един можеш да научиш нещо! Средата е невероятна! Много мотивиращо е да общуваш със студенти като теб. Колегите от по-горни курсове също много ни помагат. В библиотеката можеш да срещнеш асистенти и лекари, които са много отзивчиви и готови да ти обяснят, ако имаш нужда.

Изобщо средата в тук е много предразполагаща към учене. В библиотеката има много и достъпна литература, включително и на английски. Харесва ни как е модернизирана. Прекарваме толкова време тук, че май вече трябва да ни сложат по едно легло.
Учейки, ние се забавляваме много. Чудесно е, че имаме възможността да общуваме с хора от други култури и държави, каквито в нашия университет има много. Срещаме се с тях на партитата, които организира Студентският съвет. Обменяме опит и впечатления. Подобен вид общуване много обогатява.​