Регистриране
Медицински университет - Варна
Проф. д-р Параскев Стоянов

Прием

Новини

Промяна на датата на финалния пробен тест от кандидатстудентския курс по биология

Във връзка с обявената грипна епидемия и променения с една седмица график на кандидатстудентският курс по....


виж още
Обявени са таксите за обучение и броят на приеманите студенти в МУ-Варна за учебната 2019/2020 година 

Публикувани са таксите за обучение и броят на приеманите студенти за обучение, което е субсидирано от държавата. Таксите за обучение за учебната 2019/2020 година може да видите тук, а броят на приеманите студенти тук

Публикувани са резултатите от предварителния изпит по химия в МУ-Варна

Публикувани са резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по химия  за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ и направление „Военен лекар“.

Близо 1100 кандидат-студенти се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 20 април, се провежда предварителният изпит по химия за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ и направление „Военен лекар“.

виж още
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по химия в МУ-Варна

Близо 1100 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар, който ще се проведе на 20 април (събота). 


виж повече
Излязоха резултатите от предварителния изпит по биология в МУ-Варна

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".

виж повече
​Станаха ясни печелившите от проведената регистрация за Дните на отворени врати в МУ-Варна

Днес, 01 април, бяха изтеглени печелившите участници в проведената онлайн регистрация за Дните на отворени врати 2019 г. Възможността за отбелязване на присъствието бе по желание.

Виж повече

Близо 1200 кандидат-студенти се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 30 март, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар“.

Виж повече
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по биология в МУ-Варна

Близо 1200 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар", който ще се проведе на 30 март (събота).

Виж повече
2000 посетители бяха част от Дните на отворени врати в МУ-Варна

Над 2000 посетители от Варна, Шумен, Велико Търново, Русе, Ямбол, Стара Загора, Добрич, Бургас, Силистра, Карнобат, Горна Оряховица и други градове имаха възможност да се докоснат до необятния свят на медицинската наука в най-модерния и високотехнологичен медицински университет у нас.

Виж повече
Кандидатстудентски курс по биология

Катедрата по Биология организира интензивен курс по Биология за специалностите "Медицинска сестра", "Акушерка", както и за специалностите от Медицински колеж - Варна "Помощник-фармацевт", "Рентгенов лаборант", "Медицински лаборант", "Рехабилитатор", "Медицински козметик" и "Инспектор по обществено здраве".
Виж повече
МУ-Варна ще гостува на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“

За шеста поредна година Медицински университет – Варна прие поканата на ръководството на Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх" – Варна да участва в инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!” - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА.

Виж повече
На 14 март 2019 г. започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна

На 14 март 2019 г. започва приемът на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ и направление „Военен лекар“. 

Виж повече
Проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на 63-ма магистър-фармацевтиот Випуск 2018 на Факултета по фармация

На 2 март 2019 г. във Фестивален и конгресен център- Варна се състоя тържествена церемония по промовиране на 63 магистър-фармацевти от Випуск 2018 на Факултета по фармация към МУ-Варна.


Посетете „Дни на отворените врати“ в МУ-Варна

За поредна година Медицински университет - Варна ще отвори врати за кандидат-студенти, техните родители и гражданите на морската столица.

Виж повече
В МУ-Варна над 1600 чужденци намират отлични условия за обучение, наука и професионална реализация

Д-р Екатерина Бомерт – специализант и докторант във Варна,  участва в екипа, разработил първия биопродукт у нас за лечение на роговица.

Виж повече
Започва записването за курс „Въведение в моделирането“ за специалност „Зъботехник“ в Медицински колеж

Медицински колеж към Медицински университет – Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс „Въведение в моделирането" за специалност „Зъботехник".

Виж повече
Новият „Справочник за прием на студенти за учебната 2019-2020 година“ вече е в книжарниците

Излезе от печат „Справочник за прием на студенти за учебната 2019-2020 година“. Справочникът може закупите от книжарниците на МУ-Варна, или да поръчате онлайн от тук.

Виж повече
МУ-Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по химия

Катедрата по Химия на Медицинския университет- Варна организира кандидатстудентски курс по Химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", който ще се провежда само в съботни дни.

МУ-Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по биология

Катедрата по Биология организира кратък подготвителен кандидатстудентски курс по Биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" към МУ-Варна, който ще се провежда в неделните дни.

Виж повече
155 лекари от 11 държави се дипломираха в Медицински университет – Варна

155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирийска арабска република, Турция, Украйна и Швеция получиха дипломите си.

Виж повече
Публикувано е първо класиране за магистърските програми на МУ-Варна

При традиционно висок интерес премина кампанията по прием на документи за магистърските специалности „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи", „Фармацевтичен мениджмънт и грижи", „Опазване и контрол на общественото здраве" и „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА", която започна на 01.09.2018 г.
Виж повече 

МУ-Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по биология

Катедрата по Биология на МУ-Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по биология за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ към МУ-Варна, който ще се провежда в неделните дни.

Виж повече
Кандидатстудентски курс по химия стартира през октомври

Катедрата по Химия към МУ-Варна организира тримесечен кандидатстудентски курс по Химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация на  МУ-Варна. Курсът стартира на 20 октомври от 9.00 часа, зала „В" на Медицински колеж и ще се провежда  само в съботните дни.

Виж повече
Над 1400 първокурсници стартираха обучението си в МУ-Варна днес

Днес в Медицински университет-Варна с официална церемония и водосвет за здраве, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, бе даден стартът на академичната 2018/2019 учебна година.

Виж повече
На 1 септември 2018 г. стартира приемът на документи за магистърските програми в МУ-Варна

От 1 септември 2018 г. започва приемът на документи за магистърските програми по специалностите...

Виж повече

МУ-Варна обявява допълнителен прием за обучение по специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“

Медицински университет – Варна дава допълнителна възможност за кандидатстване в специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" във филиалите в Сливен и Велико Търново.

Виж повече
Вижте първо класиране за обучение срещу заплащане за част от специалностите в МУ-Варна

Днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите ....

Виж повече
Публикувано е четвърто класиране за част от специалностите в МУ-Варна

Днес се обявява четвърто класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен и Шумен, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве".
Виж повече
Вижте второ класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицина и Дентална медицина

Публикувано е второ класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желаните специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Дентална медицина.

Виж повече
МУ-Варна дава възможност на некласиралите се кандидат-студенти да заявят желание за специалностите във филиалите на университета

От днес Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна дава възможност на некласиралите се кандидат-студенти да заявят своето желание за обучение във филиалите на университета в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" за запълване на незаети места.
Виж повече
Вижте първо класиране за магистърските програми по „Здравен мениджмънт“ и „Управление на здравните грижи“ в МУ-Варна

Публикувано е първо класиране за специалността „Здравен мениджмънт" – магистър, след бакалавър по същата специалност. Класирането може да видите тук или в профила си тук

Виж повече
Вижте трето класиране за част от специалностите в МУ-Варна, което излиза днес – 7 август
Днес се обявява трето класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт", „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве"
Виж повече
Излязоха резултатите от кандидатстудентския изпит-есе за специалността „Управление на здравните грижи” -магистър

Обявявени са резултатите от кандидатстудентския изпит-есе за специалността "Управление на здравните грижи" – магистър.

Виж повече
На 6 август в МУ-Варна ще се състои кандидатстудентският изпит за специалността „Управление на здравните грижи“ - магистър

На 6 август ще се проведе кандидатстудентският изпит за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Магистър".

Виж повече
Вижте първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицина и Дентална медицина

Публикувано е първо класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желаните специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Дентална медицина. Класирането можете да видите тук или в профила си тук.

Виж повече
Публикувано е първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите “Зъботехник“ и „Управление на здравните грижи“ – бакалавър

Публикувано е първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността „Зъботехник" в Медицински колеж – Варна. Класирането може да видите тук или в профила си от тук.
Виж повече
Вижте второ класиране за част от специалностите в МУ-Варна, което излиза днес – 31 юли
Днес се обявява второ класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт", „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве".
Виж повече
Публикувано е четвърто класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна

Днес се публикува четвърто класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

Класиранията вижте тук или в профила си тук.

Виж повече

Публикувано е трето класиране за направление „Военен лекар“ в МУ-Варна

Днес се публикува трето класиране за направление „Военен лекар".
 
Класирането и резервите вижте тук или в профила си тук.

Виж повече
Публикувано е първо класиране за специалността „Зъботехник“ в МУ-Варна

Днес се обявява първо класиране за една от най-желаните специалности от Медицински колеж към МУ-Варна – „Зъботехник“. 

Виж повече

Вижте резултатите от изпита по моделиране за специалността „Зъботехник"

Излязоха резултатите от вчерашния изпит по моделиране за една от най-желаните специалности в Медицинския колеж към МУ-Варна – „Зъботехник",

Виж повече

Стартира приемът на документи за две от магистърските програми към Факултета по обществено здравеопазване

От днес, 27 юли, започва приемът на документи за магистърските програми по специалностите „Управление на здравните грижи" и „Здравен мениджмънт" (след ОКС „бакалавър" по същата специалност). 

Виж повече
Публикувано е трето класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна

Днес се публикува трето класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

Виж повече

Днес се провежда изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник” в МУ-Варна

Днес в Медицинския колеж на МУ-Варна се провежда изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник".

Виж повече
Вижте първо класиране за част от специалностите в МУ-Варна, което излиза днес – 24 юли

Днес се обявява първо класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново

Виж повече
На 26 юли се провежда изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник“ в МУ-Варна

В четвъртък, 26 юли, в сградата на Медицински колеж към МУ-Варна ще се проведе изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник". 

Виж повече
Излязоха резултатите от теста по биология за специалностите от Медицински колеж – Варна, както и за „Медицинска сестра“ и „Акушерка“

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" (включително за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново) и специалностите от Медицински колеж – Варна – Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве. 
Виж повече
Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна

3-ма студента с максимален бал от приемните изпите тази година са се записали да учат в Медицински университет-Варна в най-желаните специалности - медицина, дентална медицина и фармация. 18 пълни шестици има на изпита по биология, а отличните оценки над 5.50 са 198.

Виж повече
Излязоха резултатите от писмения изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи” – ОКС бакалавър​

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността “Управление на здравните грижи” – ОКС бакалавър.
Публикувано е второ класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация и направление „Военен лекар“ в МУ-Варна

Днес се публикува второ класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".

Виж повече
МУ-Варна подновява приема на документи за направление „Военен лекар“

От днес, 19 юли 2018 г., се подновява приемът на документи за специалност „Медицина", направление „Военен лекар" за запълване на незаети места.

Виж повече
Близо 800 кандидати се явяват днес на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Варна

Близо 800 кандидати от цялата страна се явяват днес, 18 юли, на тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. 
Виж повече
На 19 юли в МУ-Варна ще се състои писменият кандидатстудентски изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт

На 19 юли ще се проведе писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Бакалавър".

Виж повече
Вижте разпределението по зали за кандидатстудентския изпит по биология в МУ-Варна на 18 юли 
Близо 800 кандидати ще се явят на приемния изпит по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, както и за специалностите от Медицински колеж – Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве.
Виж повече
Излезе първо класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация и направление „Военен лекар“ в МУ-Варна

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент – обявяване на първо класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар“.

Публикувани са резултатите от редовния изпит по химия

Публикувани са резултатите от писмените конкурсни работи от редовния изпит по химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар“.

Продължава приемът на кандидатстудентски документи в МУ-Варна

От днес, 09.07.2018 г. продължава приемът на документи. Крайният срок за подаване на документи е 13.07.2018 г.   

Виж повече

Днес се провежда изпитът по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в МУ-Варна

Днес, 6 юли, се провежда редовният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Броят на кандидат-студентите, които се явяват на изпита е над 1000.

Виж повече
Публикувани са резултатите от редовния изпит по биология

Публикувани са резултатите от писмените конкурсни работи от редовния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар". 

Виж повече
Вижте разпределението по зали за редовния изпит по химия в МУ-Варна

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2018/2019 година. 

Виж повече
Кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на редовен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 29 юни, се провежда редовният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Броят на кандидат-студентите, които се явяват на изпита е близо 1000.

Виж повече
Вижте разпределението по зали за редовния изпит по биология в МУ-Варна

При традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2018/2019 година. Значително повече са кандидатите за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация през тази година спрямо всички досегашни кампании на МУ-Варна.

Виж повече
МУ-Варна организира кратък подготвителен кандидатстудентски курс по биология

Катедрата по Биология на МУ-Варна организира интензивен курс по биология за кандидат-студенти.

Виж повече
Започна приемът на документи за 17 специалности в МУ-Варна

Днес, 8 юни 2018 г., започна приемът на документи

Виж повече
Публикувани са резултатите от предварителния изпит по химия в МУ-Варна

Публикувани са резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".

Виж повече
Излязоха резултатите от предварителния изпит по биология

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".

Виж повече
Над 1100 кандидат-студенти се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 28 април, се провежда предварителният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".

Виж повече
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по химия в МУ-Варна

Над 1100 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар", който ще се проведе на 28 април (събота). 

Виж повече
​Над 1200 кандидат-студенти се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 21 април, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар".
Виж повече
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по биология в МУ-Варна

Над 1200 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация и направление „Военен лекар", който ще се проведе на 21 април (събота).

Виж повече

На 3 април 2018 г. започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна

На 3 април 2018 г. започва приемът на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" и направление „Военен лекар". Изпитът по биология ще се проведе на 21 април 2018 г., а по химия на 28 април 2018 г.
Станаха ясни печелившите от проведената регистрация за Дните на отворени врати в МУ-Варна

Днес, 28 март, бяха изтеглени печелившите участници в проведената за първи път онлайн регистрация за Дни на отворени врати 2018 г. Възможността за отбелязване на присъствието на посетителите бе по желание.

МУ-Варна посрещна над 1700 посетители на Дни на отворени врати 2018

За шести път на 23 и 24 март МУ-Варна отвори вратите си за посетители на традиционно организираните „Дни на отворените врати". Университетът подобри собствения си рекорден брой посетители от миналогодишното издание.

Виж повече
МУ-Варна ще гостува на ГПЧЕ „Йоан Екзарх"

За пета поредна година Медицински университет – Варна прие поканата на ръководството на Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх" – Варна да участва в инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!" - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА. 
Виж повече

​Посетете "Дни на отворени врати" в МУ-Варна
За пета поредна година Медицински университет - Варна ще отвори врати за кандидат-студенти, техните родители и гражданите на морската столица.

Виж повече
Проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на магистър-фармацевтите от Випуск 2017 на Факултета по фармация ​

На тържествена церемония 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Събитието се състоя във Фестивален и конгресен център- Варна.
Виж повече

3D очила за виртуална реалност допълват обучението по хирургия в МУ-Варна

В началото на 2018 година симулаторът за лапароскопска хирургия в Медицински университет – Варна бе допълнен с последно поколение симулационна платформа с възможност за 3D реалистична визуализация "Lap Mentor 3D System VR OR" и симулационни комплекти за шиене и работа с хирургически инструменти.
Виж повече
Стартира записването за кандидатстудентския курс за специалност „Зъботехник“ в Медицински колеж - Варна

Медицински колеж към Медицински университет – Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс „Въведение в моделирането" за специалност „Зъботехник".

Виж повече
Излезе от печат „Справочник за прием на студенти за учебната 2018-2019 година“ в МУ-Варна 

Излезе от печат „Справочник за прием на студенти за учебната 2018-2019 година". Той включва подробна, официална и най-актуална информация относно кандидатстудентската кампания и прием на нови студенти в Медицински университет - Варна през учебната 2018/2019 г.

В изданието по традиция основната информация е предадена с богат илюстративен материал и допълнителна информация за обратна връзка с кандидат-студентите.


Виж повече
Новото издание на "Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по химия 2018" на МУ-Варна е вече в продажба

Вече можете да намерите в книжарниците новото издание на "Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по химия 2018".
Книгата е с авторски колектив на Катедрата по химия, МУ-Варна, под редакцията на проф. Мона Станчева. Тя е предназначена за подготовка за конкурсния изпит по химия в МУ-Варна за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", както и направление „Военен лекар".


Виж повече

Новият сборник със задачи за кандидатстудентския изпит по химия през 2018г. вече е по книжарниците

Желаещите да изучават специалностите „Медицина"„Дентална медицина" и „Фармация", както и направление „Военен лекар" вече могат да открият по книжарниците актуалния „Сборник задачи за кандидатстудентски изпит по химия 2018 г.". 

Виж повече
МУ-Варна организира кандидатстудентски курс по химия

Катедрата по Химия на МУ-Варна организира кандидатстудентски курс по Химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", който ще се провежда само в неделните дни. Той ще включва решаване на задачи и отговори на тестови въпроси.

Виж повече
МУ-Варна организира кратък подготвителен курс по биология за кандидат-студенти

Катедрата по Биология на МУ-Варна организира кратък подготвителен кандидатстудентски курс по Биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", който ще се проведе в съботните дни.

Виж повече
161 лекари се дипломираха в МУ-Варна

161 млади лекари получиха дипломите си от ректора на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествена церемония, състояла се днес, 11 ноември 2017 г., в Зала 1 на ФКЦ-Варна. 37 от абсолвентите завършват висшето си образование с отличен успех.

Факултетът по обществено здравеопазване дипломира 271 здравни специалисти от Випуск 2017

Днес, 04.11.2017 г. на тържествена церемония в зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна бяха дипломирани 271 специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна.

Виж повече

197 специалисти от 8 специалности завършиха Медицински колеж - Варна

На официална церемония днес, 28 ноември, в зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна, получиха своите дипломи 197 специалисти от Медицински колеж – Варна.

Виж повече
Дипломира се седмият випуск лекари по дентална медицина на МУ-Варна

Днес, 21 октомври, в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна се състоя тържествена церемония по дипломирането на Випуск 2017 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна.

Проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на първите 37 абсолвенти във Филиал Сливен на МУ-Варна

Първите студенти във Филиал Сливен завършиха образованието си и получиха дипломи от Ректора на Медицински университет – Варна професор Красимир Иванов на тържествена церемония.

Виж повече
Публикувано е първо класиране за магистърските програми на МУ-Варна

При традиционно висок интерес премина кампанията по прием на документи за магистърските специалности „Здравен мениджмънт”, „Фармацевтичен мениджмънт”, „Опазване и контрол на общественото здраве” и „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА”, която започна на 01.08.2017 г.

Виж повече
Кандидатстудентски курс по биология

Катедрата по Биология на МУ- Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по Биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", който ще се проведе в съботните дни.

Виж повече

Кандидатстудентски курс по химия

Катедрата по Химия организира кандидатстудентски курс по Химия  за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" към МУ-Варна, който ще се проведе в само в неделните дни.

Виж повече
МУ-Варна откри новата учебна година

С тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Ясен и хора при Катедрален храм „Св. Успение Богородично", днес бе открита новата академична 2017/2018 година в Медицински университет – Варна.

Виж повече

МУ-Варна дава възможност на некласиралите се студенти да заявят желание за специалности „Медицинска сестра" и „Акушерка" във Филиалите на университета
От днес Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна дава възможност на некласиралите се кандидат-студенти да заявят своето желание за обучение във Филиалите на университета в градовете Сливен и Велико Търново за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" за запълване на незаети места.
Виж повече

Вижте новите класирания за държавна поръчка и платено обучение в МУ-Варна

Публикувано е четвърто класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт", „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве". Виж повече


Класирания за специалностите "Зъботехник" и „Управление на здравните грижи" – бакалавър, обучение срещу заплащане

Публикувано е първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността „Зъботехник" в Медицински колеж – Варна. Класирането може да видите тук или в профила си тук. Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук

​Виж повече

Вижте първо класиране за магистърските програми по "Здравен мениджмънт" и „Управление на здравните грижи" в МУ-Варна

Публикувано е първо класиране за специалността „Здравен мениджмънт" – магистър, след бакалавър по същата специалност. Класирането може да видите тук или в профила си тук. Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук.

Виж повече
Вижте класиранията за част от специалностите в МУ-Варна, които излизат днес – 7 август

Публикувано е трето класиране за специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Рехабилитатор“, „Медицински козметик“ и „Инспектор по обществено здраве“. Виж повече


Обявено е класиране за специалност „Медицина", направление „Военен лекар" в МУ-Варна

Публикувано е трето класиране за една от най-новите специалности, които МУ-Варна предлага: „Медицина", направление „Военен лекар". Класирането вижте тук или в профила си тук.
Виж повече

Излезе класиране за специалност „Медицинска сестра", направление „Военна медицинска сестра" в МУ-Варна 

Обявено е второ класиране за една от най-новите специалности, които МУ-Варна предлага: „Медицинска сестра", направление „Военна медицинска сестра". Класирането вижте тук или в профила си тук.
Виж повече
Излязоха резултатите от кандидастудентския изпит - есе за специалността Управление на здравните грижи - магистър

​Обявявени са резултатите от кандидатстудентският изпит-есе за специалността "Управление на здравните грижи" – магистър.

Виж повече
Вижте класиранията за част от специалностите в МУ-Варна, които излизат днес - 1 август
Публикувано е второ класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт", „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве"
Виж повече 

Класирания за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация – държавна поръчка и обучение срещу заплащане

Публикувано е първо класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желаните специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Дентална медицина.Класирането може да видите тук или в профила си тук. Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук.

Виж повече

На 4 август ще се състои кандидатстудентският изпит за специалността „Управление на здравните грижи" - магистър

На 4 август ще се проведе кандидатстудентският изпит за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Магистър". 

Виж повече


Публикувано е първо класиране за специалността „Зъботехник" в МУ-Варна

Днес се обявява първо класиране за една от най-желаните специалности от Медицински колеж към МУ-Варна - „Зъботехник“. Класирането може да видите тук или в профила си от тук. За повече информация относно записването за тази специалност вижте тук.
Виж повече

Публикувано е трето класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна 

Днес се публикува трето класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Класирането вижте тук или в профила си тук.

Виж повече


Вижте резултатите от изпита по моделиране за специалността „Зъботехник“

Излязоха резултатите от вчерашния изпит по моделиране за една от най-желаните специалности в Медицинския колеж към МУ-Варна - „Зъботехник".  Общо 35 са местата, за които се борят явилите се кандидат-студенти.

Виж повече

Стартира приемът на документи за магистърските програми в МУ-Варна

От днес, 27 юли, започва приемът на документи за магистърските програми по специалностите „Управление на здравните грижи" и „Здравен мениджмънт" (след ОКС „бакалавър" по същата специалност).  Крайният срок за подаване на документи за тях е 02.08.2017 г.

Виж повечеМУ-Варна подновява приема на документи за направления „Военен лекар" и „Военна медицинска сестра" 

От днес се подновява приемът на документи за специалностите „Медицина", направление „Военен лекар" и „Медицинска сестра", направление „Военна медицинска сестра" за запълване на незаети места. 

Виж повече


Вижте първо класиране за специалността „Управление на здравните грижи" - бакалавър в МУ-Варна

Днес се обявява първо класиране за специалността „Управление на здравните грижи" – ОКС „бакалавър". Класирането може да видите тук или в профила си от тук. За повече информация относно записването за тази специалност вижте тук.

Виж повече
Днес се провежда изпитът по моделиране за специалността "Зъботехник" в МУ-Варна 


Днес в Медицинския колеж на МУ-Варна се провежда изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник". Минути преди началото на изпита в присъствието на Заместник-ректора по учебната дейност проф. Албена Керековска и Заместник-директора на Медицинския колеж ас. Николай Недев кандидат-студент от гр. Русе изтегли следния модел: „Първи горен молар" (шести горен). Виж повече


Излезе първо класиране за специалност „Медицинска сестра", направление „Военна медицинска сестра" в МУ-Варна 

Днес бе обявено първо класиране за една от най-новите специалности, които МУ-Варна предлага: „Медицинска сестра", направление „Военна медицинска сестра".  Класирането вижте тук или в профила си тук.

Виж повече


Обявено е второ класиране за специалност „Медицина“, направление „Военен лекар“ в МУ-Варна

Днес се публикува второ класиране за една от най-новите специалности, които МУ-Варна предлага: „Медицина", направление „Военен лекар". Класирането вижте тук или в профила си тук.

Виж повече

На 26 юли се провежда изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник" в МУ-Варна 

В сряда, 26 юли, в сградата на Медицински колеж към МУ-Варна ще се проведе изпитът по моделиране за специалността „Зъботехник". Изпитът ще бъде с продължителност 5 часа. Всички кандидати трябва да заемат местата си от 8:00 до 8:30 ч.

Виж повече


Вижте класиранията за част от специалностите в МУ-Варна, които излизат днес – 24 юли
 
Днес се обявява първо класиране за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж-Варна – „Помощник-фармацевт", „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Инспектор по обществено здраве".  Виж повече

Публикувано е второ класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна

Днес се публикува второ класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Класирането вижте тук или в профила си тук.

Виж повече
Излязоха резултатите от теста по биология за специалностите от Медицински колеж - Варна, както и за "Медицинска сестра" и "Акушерка"

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" (включително за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново) и специалностите от Медицински колеж – Варна – Медицинскилаборант, Рентгенов лаборант, Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве. Виж повече

Излязоха резултатите от писмения изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт 

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността "Управление на здравните грижи" – ОКС бакалавър.

Виж повече
Излезе първо класиране и за специалност "Медицина", направление "Военен лекар" в МУ-Варна

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент – обявено бе и първо класиране за най-новата специалност, която МУ-Варна предлага: специалност „Медицина", направление „Военен лекар".

Виж повече
Над 800 кандидати се явяват днес на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Варна

Над 800 кандидати от цялата страна се явяват днес, 18 юли, на тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. 

Виж повече

Излезе първо класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент – обявяване на първо класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

Виж повече

На 19 юли в МУ-Варна ще се състои писменият кандидатстудентски изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт
На 19 юли ще се проведе писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Бакалавър". Изпитът ще се състои в I-ва аудитория на Медицински университет - Варна (ул. Марин Дринов №55, ет.4).
Виж повече


Вижте разпределението по зали за кандидатстудентския изпит по биология в МУ-Варна на 18 юли

Над 800 кандидати ще се явят на приемния изпит по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, както и за специалностите от Медицински колеж – Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Медицински козметика и Инспектор по обществено здраве. Виж повече


Излязоха резултатите от кандидатстудентския изпит по химия в МУ-Варна
Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от редовния изпит по химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.
Виж повече

​Продължава приемът на кандидатстудентски документи в МУ-Варна

От днес, 11.07.2017 г. продължава приемът на документи за специалностите Здравен мениджмънт, Логопедия, Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и филиалите, Военна медицинска сестра, както и за специалностите Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.
Виж повече
Кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 7 юли, се провежда редовният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Броят на кандидат-студентите, които са заявили желанието си за явяване на изпита, е близо 1200.

rezultati biologia.jpgИзлязоха резултатите от кандидатстудентския изпит по биология в МУ-Варна

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от редовния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.

Виж повече
razpredelenie himiya.jpgВижте разпределението по зали за кандидатстудентския изпит по химия в МУ-Варна

Близо 1200 кандидати ще се явят на редовен изпит по химия, който ще се проведе на 7 юли (петък). Част от кандидат-студентите няма да се явяват на редовен изпит, тъй като са останали доволни от оценките си от предварителната сесия.

Виж повече
Кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на редовен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 30 юни, се провежда редовният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Броят на кандидат-студентите, които са заявили желанието си за явяване на изпита е 1100.

Виж повече
Вижте разпределението по зали за редовния изпит по биология

П
ри традиционно голям интерес премина първата част от приема на документи за кандидатстване за предстоящата учебна 2017/2018 година. Значително повече са кандидатите за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" през тази година спрямо всички досегашни кампании на МУ-Варна. 

Виж повече
​МУ-Варна организира кратък подготвителен курс по биология за кандидат-студенти

Катедрата по Биология организира кратък кандидатстудентски курс по Биология за специалностите „Медицинска. сестра", „Акушерка", „Медицински лаборант", „Помощник–фармацевт", „Инспектор по обществено здраве", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Рентгенов лаборант". 
Виж повече

Започна приемът на документи за 15 специалности в МУ-Варна

От днес, 12 юни 2017 г., започва приемът на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Логопедия (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж-Варна - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.

Днес стартира приемът на документи за специалностите „Военен лекар" и „Военна медицинска сестра" 

За първи път в България Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна, съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров", предлагат възможност за обучение по специалност „Военен лекар" („Медицина" за образователно-квалификационна степен „магистър" и „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" с образователно-квалификационна степен „бакалавър").

Вижте повече

​  Излязоха резултатите от предварителния изпит по химия

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.

Вижте повече


Започва записването за втори курс по моделиране за специалност "Зъботехник" в Медицински колеж

Във връзка с големия интерес от страна на кандидат-студенти, Медицински колеж към МУ – Варна организира втори подготвителен курс „Въведение в моделирането" за специалност „Зъботехник".

Виж повече
Над 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 22 април, се провежда предварителният изпит по химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в Медицински университет – Варна. 

Виж повече
​Излязоха резултатите от предварителния изпит по биология

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.

Виж повече
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по химия

Над 1100 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 22 април (събота). 

Виж повече

Близо 1200 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 8 април, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 

Виж повече

Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по биология

Близо 1200 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 8 април (събота). 
Вижте повече
МУ-Варна предлага обновена виртуална разходка

МУ- Варна предлага възможност на всички пропуснали Дните на отворени врати 2017 г. да надникнат зад стените му.

Вижте повече
Станаха ясни имената на печелившите от томболата на Дните на отворени врати

Днес, 28 март, в централно фоайе на Медицински университет - Варна бяха изтеглени печелившите участници от томболата на Дните на отворени врати 2017 г.
Вижте повече
Дните на отворени врати в МУ-Варна привлякоха рекорден брой кандидат-студенти

За пета поредна година на 24 и 25 март МУ-Варна отвори вратите си за посетители. Университетът привлече рекорден брой кандидат-студенти- над 1500, които имаха възможността да разгледат учебните бази и да бъдат част от специално подготвената програма.
Виж повече
На 27 март 2017г. започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна
От 27 март 2017 г. започва приемът на документи за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация". Изпитът по биология ще се проведе на 08. 04. 2017 г., а по химия на 22. 04. 2017г.
Виж повече
Посетете Дни на отворените врати в МУ-Варна на 24 и 25 март

На 24 и 25 март 2017г. Медицински университет – Варна организира „Дни на отворените врати", насочени към кандидат-студенти, родители, учители и граждани от цялата страна. В тези два дни бъдещите студенти имат възможността да се запознаят както с материалната база на университета, така и да се докоснат до спецификата на обучението в различните специалности и до модерните методи на преподаване.

Вижте повече


Излезе от печат кандидатстудентски сборник по биология за специалностите от Медицински колеж​

Вече можете да намерите в книжарниците първото издание на "Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по биология за специалностите от МК-Варна, специалност „Акушерка" и специалност „Медицинска сестра", МУ-Варна".

Изданието е в обем от 96 страници и е сепарирано на двадесет раздела с тестови въпроси, след които са приложени и отговорите към тях.

Вижте повече


МУ-Варна ще гостува на ГПЧЕ "Йоан Екзарх"

За четвърта поредна година Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна прие поканата на ръководството на Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх" – Варна да участва в инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!”- ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА. 
Вижте повече


МУ-Варна е правилният избор

Представяме ви 5-ма първокурсници от МУ-Варна. Те са млади, усмихнати и амбициозни. Те имат какво да ви разкажат за първата си година в университета. Те са Велизар и Мартин от Варна, Георги и Янита от Бургас и Сезгин от Велико Търново. За да се запознаете с историите, забавните моменти от университетското им ежедневие и защо избраха именно МУ-Варна, прочетете следващите редове.
 Вижте повече


Дипломираха се магистър-фармацевтите от третия випуск на Факултета по фармация към МУ-Варна

На тържествена церемония 46 магистър-фармацевти от Випуск 2016 на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Събитието се състоя във Фестивален и конгресен център- Варна.
Вижте повече​МУ-Варна представи перспективите за обучение пред ученици на образователен форум в морската столица

Голям интерес проявиха към Медицински университет – Варна зрелостниците в морската столица на първия форум „Висшите учебни заведения във Варна – привлекателни възможности за кариерно развитие”. Инициативата се проведе на 21 февруари, а организатор бе Центърът за кариерно ориентиране при Регионално управление на образованието.
Вижте повече​


Стартира записването за кандидатстудентския курс за специалност „Зъботехник" в Медицински колеж  - Варна

Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна предлага подготвителен кандидатстудентски курс за кандидатстващите в специалност „Зъботехник", който ще се проведе в рамките на 3 дни (20 учебни часа), както следва:

Вижте повече

Вече можете да намерите в книжарниците новото издание на "Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по химия 2017".
Книгата е с авторски колектив на Катедрата по химия, МУ-Варна, под редакцията на проф. Мона Станчева. Тя е с обем от 113 стр., в които са поместени задачи от обща и неорганична химия, както и от раздел органична химия.

Вижте повече

Излезе от печат „Справочник за прием на студенти за учебната 2017-2018 година". Той включва детайлна информация относно кандидатстудентската кампания и прием на нови студенти в Медицински университет - Варна през учебната 2017/2018 г. В него са поместени данни относно всички специалности в университета, както и подробности относно документалните разпоредби, изпитните изисквания и крайни срокове.

Вижте повече

Ученици ще могат да се запознаят с перспективите в МУ-Варна на форум за образование в морската столица

Медицински университет – Варна ще участва в организирания за първи път форум „Висшите учебни заведения във Варна – привлекателни възможности за кариерно развитие", който ще се проведе на 21 февруари тази година.

Вижте повече

Канди​​датстудентски курс по химия ще с​​е проведе в МУ-Варна

Катедрата по Химия към МУ-Варна организира кандидатстудентски курс по Химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация".  Курсът ще се провежда само в съботните дни в периода от 25.02.2017г. до 01.04.2017г.

Вижте повече
МУ-Варна организира кратък подготвителен кандидатстудентски курс по биология

​Катедрата по Биология организира кратък подготвителен кандидатстудентски курс по Биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" към МУ-Варна, който ще се проведе в неделните дни.

Вижте повече
​​​​​​Медицински университет- Варна дипломира 156 млади лекари

На тържествена церемония днес, 03.12.2016 г., се дипломираха 156 лекари от Факултета по медицина на МУ-Варна. Събитието се състоя в зала 1 на ФКЦ, а дипломите бяха връчени лично от ректора проф. д-р Красимир Иванов.

Вижте повече

МУ-Варна дипломира първия випуск на специалност „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“

Днес, 19.11.2016 г. на тържествена церемония в зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна бяха дипломирани 274 специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна.


Вижте повече


Първите медицински оптици в България се дипломираха в Медицински колеж - Варна

На официална церемония днес, 05.11.2016, в зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна, своите дипломи получиха 215 специалисти от Медицински колеж – Варна, между които и първите медицински оптици в България.

Вижте повече


60 млади лекари по дентална медицина се дипломираха в Медицински университет-Варна

Днес, 22 октомври, в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна се състоя тържествена церемония по дипломирането на Випуск 2016 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна. 60 млади лекари, между които 9 от англоезичната програма на обучение, положиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си от ректора на университета – проф. д-р Красимир Иванов.
Вижте повече

Подготвителен кандидатстудентски курс по биология започва през месец ноември

Катедрата по биология към Медицински университет- Варна организира подготвителен кандидатстудентски курс по биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация".
 
Кандидатстудентският курс ще се провежда в неделните дни, като ще включва теория, както и решаване на тестови задачи от материала за 8, 9 и 10 клас.


МУ- Варна организира кандидатстудентски курс по химия

Катедрата по химия към МУ- Варна организира кандидатстудентски курс по химия, който ще се проведе в периода от 12.11.2016 г. до 28.02.2017 г. Курсът ще се провежда само в съботни дни с времетраене 6 часа, и ще включва теория и задачи.

Вижте повече
Видеоконферентната система за обучение в МУ-Варна е номинирана за приза „ИТ проект на 2016 година"

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна участва в конкурса „ИТ проект на 2016 година" със своята видеоконферентна система за обучение.

Вижте повече
МУ – Варна работи за внасяне на интерактивност в учебния процес

На 30 септември и 1 октомври в Медицински университет – Варна се проведе "Първа варненска конференция за електронно обучение и управление на знанието: мост между средното и висшето образование".

Вижте повечеМУ- Варна откри първата в България университетска аптека

На 7 октомври 2016 г. в 10.00 часа тържествено беше открита първата университетска аптека във Факултета по фармация, откъдето започнаха тържествата по повод отбелязване на 55 години от създаване на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов" – Варна. 
С грандиозен концерт бе отбелязана 55-та годишнина на МУ- Варна

С богата програма и тържествен концерт бе отбелязана 55-та годишнина от създаването на МУ- Варна. Във Фестивален и конгресен център се проведе зрелищен спектакъл под надслов: „МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ".

Вижте повечеПопълване на незаети места за обучение срещу заплащане

Медицински университет – Варна обявява прием на документи за попълване на незаети места за обучение срещу заплащане за специалността „Дентална медицина". Участие могат да вземат всички некласирани по държавна поръчка кандидат-студенти, които са положили успешно изпитите по биология и химия в МУ-Варна (предварителни и редовни).
Вижте повече​

Тържествено откриване на новата учебна година

На 19 септември, понеделник, от 10:00 ч. в двора на Медицински университет – Варна ще се състои официалното откриване на новата 2016/2017 учебна година.

Официалното откриване на новата учебна година за Филиалите на Медицински университет – Варна в Шумен, Сливен и Велико Търново ще се състои:

Филиал Шумен - 19 септември, понеделник, от 10.00 ч. в сградата на филиала,  ул. „Васил Априлов" № 63

Филиал Сливен – 19 септември, понеделник, от 10.00 ч.  в сградата на филиала, ул. „Ген. Столетов" № 30

Филиал Велико Търново – 19 септември, понеделник, от 10.00ч. в сградата на филиала, ул. „Михаил Кефалов" № 2

Вижте повече​


Вижте класиранията, които излизат днес – 19 август

Днес, 19 август 2016 г., се публикува второ класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицинска сестра, Акушерка, Здравен мениджмънт – бакалавър, и специалностите от Медицински колеж – Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант, Медицински козметик, Медицински лаборант и Медицински оптик.

Вижте повече
Вижте класиранията за обучение срещу заплащане за специалностите Здравен мениджмънт и Управление на здравните грижи - магистър

Днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността Здравен мениджмънт – магистър след бакалавър по същата специалност. Класирането вижте тук или в профила си от тук.

Вижте повече
Вижте класиранията за държавна поръчка и обучение срещу заплащане, които излизат днес – 11 август
Днес, 11 август 2016г., се публикува четвърто класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, включително и за филиалите в градовете Сливен и Шумен, специалностите от Медицински колеж – Варна -  Рентгенов лаборант, Медицински лаборант, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве. Класирането може да видите тук или в профила си от тук.    
Вижте повече

Публикувано е второ класиране за специалностите Медицина и Дентална медицина - обучение срещу заплащане

Днес, 10 август 2016г. се обявява второ класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желаните специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Дентална медицина. Класирането може да видите тук или в профила си тук.
Вижте повече
Публикувано е първо класиране за специалностите Здравен мениджмънт и Управление на здравните грижи - магистър

Днес се обявява първо класиране за специалността Здравен мениджмънт – магистър след бакалавър по същата специалност. Класирането вижте тук или в профила си от тук.

Вижте повече
Излязоха резултатите от писменият изпит-есе за специалността Управление на здравните грижи -магистър
Днес се обявяват резултатите от писменият изпит-есе за специалността "Управление на здравните грижи" - магистър. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук​.

Вижте повече
Вижте класиранията за обучение срещу заплащане за специалностите Зъботехник и Управление на здравните грижи - бакалавър

Днес, 4 август 2016г. се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността Зъботехник.Класирането може да видите тук или в профила си тук.

Също днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността Управление на здравните грижи - бакалавър. Класирането може да видите тук или в профила си тук.

Вижте повече​

​Класирания за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация – държавна поръчка и обучение срещу заплащане
Днес, 3 август 2016г. се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желаните специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Дентална медицина. Класирането може да видите тук или в профила си тук.


Записването на класираните студенти ще става на следните дати:

4 август (четвъртък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

5 август (петък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

8 август (понеделник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

9 август (вторник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.​

Виж повече

На 5 август ще се състои изпитът за специалността „Управление на здравните грижи" – магистър
 
Днес, 3 август, в полунощ приключва онлайн подаването на документи за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Магистър".
На 5 август ще се проведе приемният изпит-есе. Примерни теми за конкурсния изпит може да видите тук.

Виж повече

Виж​те класиранията, които излизат днес – 1 август
 
​Днес, 1 август 2016г., се публикува второ класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж – Варна - Помощник-фармацевт, Рентгенов лаборант, Медицински лаборант, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве. Класирането може да видите тук или в профила си от тук.  Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук
Виж повече

Стартира приемът на документи за магистърските програми

От днес започва приемът на документи за магистърските програми по „Управление на здравните грижи", „Здравен мениджмънт", „Обществено здравеопазване", „Фармацевтичен мениджмънт", „Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа", „Опазване и контрол на общественото здраве" и „Оптометрист".

 На 5 август ще се проведе изпитът (есе по зададена тема, свързана с дейността здравни грижи) за специалността Управление на здравните грижи (ОКС „магистър"). Виж повече​


Вижте резултатите от изпита по моделиране и класирането за специалността „Зъботехник"​

Излязоха резултатите и класирането от вчерашния изпит по моделиране за една от най-желаните специалности в Медицинския колеж към МУ-Варна - „Зъботехник". Общо 35 са местата, за които се борят явилите се кандидат-студенти. Сръчност, знания и прецизност бяха основните качества, които трябваше да покажат кандидатите, изграждайки от глина модела на четвърти долен зъб на човека. Виж повече​

​​​

Днес се провежда изпитът по моделиране за специалността Зъботехник в МУ-Варна ​

Днес в Медицинския колеж на МУ-Варна се провежда изпитът по моделиране за специалността Зъботехник. Минути преди началото на изпита в присъствието на заместник-ректора по учебната дейност проф. Албена Керековска и директора на Медицинския колеж проф. д-р Димитричка Близнакова кандидат-студентка от гр. Шумен изтегли следния модел: 4-долен (първи долен премолар).   Виж повече​

​Вижте класиранията, които излизат днес – 25 юли

Днес се обявява второ класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Класирането вижте тукили в профила си от тук. Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук.

Публикувано е и първо класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, включително и за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, специалностите от Медицински колеж – Варна - Помощник-фармацевт, Рентгенов лаборант, Медицински лаборант, Рехабилитатор, Медицински козметик или Инспектор по обществено здраве. Класирането може да видите тук​ или в профила си от тук.  Информация за сроковете и местата за записване за тези специалности вижте тук.​​ 

Виж повече​


Излязоха резултатите от теста по биология. На 26 юли се провежда изпитът по моделиране

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" (включително за филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново) и специалностите от Медицински колеж - Варна. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.​
Виж повече
​​ Излязоха резултатите от писмения изпит по социална медицина и здравен мениджмънт

​Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по социална медицина и здравен мениджмънт за специалността "Управление на здравните грижи" – ОКС бакалавър. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук​.
 Виж повече

​​Над 800 кандидати се явяват днес на тест по биология

Над 800 кандидати от цялата страна се явяват днес, 19 юли, на тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. 

Виж повечеИзлезе първо класиране за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в Медицински университет - Варна

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент - обявяване на първо класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.
Класирането вижте тук или в профила си тук.


  Вижте разпределението по зали за изпита по биология на 19 юли

 
Над 800 кандидати ще се явят на приемния изпит по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, както и за специалностите от Медицински колеж. Изпитът ще се проведе на 19 юли (вторник). Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до полунощ на 15 юли.
Виж повече

Излязоха резултатите от изпита по химия за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от редовния изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.      

Виж повече


 На 18 юли ще се състои писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт

​На 18 юли ще се проведе писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Бакалавър". Изпитът ще се състои в III-та аудитория на Медицински университет - Варна (ул. Марин Дринов №55, ет.4). Кандидат-студентите трябва да заемат местата си в аудиторията от 8:00 до 8:30 часа.
Виж повече​​​

Продължава приемът на кандидатстудентски документи

От днес, 11.07.2016г. до 15.07.2016г. продължава приемът на документи за специалностите Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и Филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите от Медицинския колеж - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.
Виж повече
​Излязоха резултатите от изпитa по биология за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”
Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

Виж повече​​Вижте разпределението по зали за изпита по химия на 8 юли

Близо 1100 кандидати ще се явят на редовния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 8 юли (петък). Над 1200 са кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 27 юни. 

 Виж повече.


 

​​Близо 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 1 юли, в МУ – Варна се провежда редовният приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. 

В 7:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска кандидат-студент от гр. Търговище изтегли комбинация №3 от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас от Сборниците с тестови задачи по биология.  Виж повече.


​​Вижте разпределението по зали за изпита по биология на 1 юли

Близо 1000 кандидати ще се явят на редовния приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 1 юли (петък). Над 1200 са кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 27 юни.

Напомняме на всички кандидат-студенти, които ще се явят на изпита в петък, че трябва да заемат местата си между 7:00 и 7:30 ч. Трябва да си носят лична карта и документ за явяване на изпит (картонче с входящ номер). Ако сте пропуснали да разпечатате своето картонче с входящ номер, можете да го направите от тук .  

Виж повече​

​Кратък подготвителен курс по биология за кандидат-студенти 

Катедрата по биология към Медицински университет – Варна организира подготвителен курс по биология за специалностите „Медицинска сестра", „Акушерка", „Медицински лаборант", „Помощник-фармацевт", „Инспектор по обществено здраве", „Рехабилитатор", „Медицински козметик" и „Рентгенов лаборант". 

 
Кандидатстудентският курс ще се проведе на 9 и 10 юли 2016 г. и ще бъде с обща продължителност 10 часа. Подготовката включва теория и решаване на тестови задачи от материала за 8, 9 и 10 клас. 
 
​Виж повече


​​Кандидат-студенти за 15 специалности могат да подават документите си от днес

​От днес, 10 юни 2016 г., започва приемът на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и Филиалите на МУ-Варна в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите в Медицински колеж-Варна - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант и Медицински козметик.​
Виж повече​
​​Излязоха резултатите от предварителния изпит по химия​

Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по химия  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от т​ук или да изтеглят от тук.     

Кандидатите могат да идентифицират писмените си работи на 17, 18 и 19 май 2016 г. в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" №55), от 13.00 часа до 16.00 часа.
Виж повече.​​​

Кандидатстудентски курс по моделиране за специалност „Зъботехник“

Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна организира курс „Въведение в моделирането" за кандидатстващите за специалността „Зъботехник".

Виж повече​

​Кратък подготвителен курс по биология за кандидат-студенти във филиали Шумен, Велико Търново и Сливен

Катедрата по биология към Медицински университет – Варна организира подготвителен курс по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиалите в градовете Шумен, Велико Търново и Сливен.

Виж повече


 

​Близо 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ-Варна

Днес, 23 април, се провежда предварителният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 

Виж повече​

​Излязоха резултатите от предварителния изпит по биология  
  
 
Излязоха резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук или да изтеглят от тук.           

Виж повече       ​         
Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по химия

Близо 1100 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 23 април (събота). Над 1200 е броят на кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 6 април.
​​
Виж повече.
​​В основата на успеха стои постоянството
​Представяме ви интервю  с две амбициозни момичета, близначките Габриела и Марияна Кирови. Те са студентки по Дентална медицина, 3 година, в Медицински университет - Варна. Ще ни разкажат за своите вълнения и емоции и за изминатия път от кандидатстудентската си подготовка, кандидатстването в университета, както и от обучението в него.
Виж повече

​​Над 1200 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 9 април, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 
В 8:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Зам.-ректора по учебната дейност на университета проф. д-р Албена Керековска кандидат-студентка от гр. Бургас изтегли комбинация № 1 от тестови въпроси върху материала от 8-и, 9-и и 10-и клас от Сборниците с тестови задачи по биология.
Виж повече
​​
​​​Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по биология

Над 1200 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 9 април (събота). Това е броят на кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 6 април.


Виж повече
Изтеглиха имената на печелившите от томболата на Дните на отворени врати

 
На 1 април, бяха изтеглени печелившите участници в томболата от Дните на отворени врати. 
На 25 и 26 март, за трета поредна година, университетът бе отворен за ученици, бъдещи кандидат-студенти, родители и граждани, които имаха възможността да посетят четирите факултета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено здравеопазване, както и Медицинския колеж.

 
Студент от МУ-Варна помогна за спасяването на човешки живот
Рано сутринта на 22 март Маринка Болтън очаквала екип на Спешна помощ за съпруга си пред кооперацията, в която живее. Николай вижда разтревожената жена и спира автомобила си до нея. Заедно с неговия приятел Станислав откликват, пренасят на ръце болния и го транспортират до спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". Диагнозата е инфаркт, Браян Болтън е хоспитализиран, поставени са два стента и животът на пациента е спасен.  

Виж повече
Голям интерес на кандидат-студенти към МУ-Варна

При изключително голям интерес преминаха дните на отворени врати в МУ – Варна, които се проведоха за трета поредна година на 25 и 26 март 2016г. Университетът в морската столица бе посетен от над 1000 ученици от Бургас, Русе, Добрич, Шумен и Варна, които имат интерес към медицинските и здравните науки.


Виж повече
Започна приемът на документи за участие в предварителните изпити по биология и химия

От днес, 24.03.2016 г., започва приемът на документи за участие в предварителните изпити по биология и химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация". Освен на място в гр. Варна (ул. „Ма­рин Дринов" №55) може да подадете документи и онлайн от тук, където ще намерите инструкции за регистрация, необходимите документи и такси за явяване на изпитите.
Виж повече​
Посетете Дни на отворените врати в МУ-Варна

За трета поредна година Медицински университет - Варна ще отвори врати за бъдещите кандидат-студенти, техните родители и гражданите на морската столица. Всички, които се интересуват от възможностите за обучение и искат предварително да се ориентират за възможностите за висше образование и професионална реализация могат да посетят общоуниверситетските Дни на отворени врати. На 25 и 26 март четирите факултета към университета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж ще осигурят достъп на желаещите да разгледат учебните бази на МУ-Варна.
Виж повече​

На 24 март 2016 г. започва приемът на документи за предварителните изпити в МУ-Варна

Уважаеми кандидат-студенти,
 
С няколко лесни стъпки Вие ще имате възможност да се запишете за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация". Освен на място в гр. Варна (ул. „Ма­рин Дринов" №55) това ще може да направите и чрез електронната система за подаване на документи, инструкции за която може да разгледате тук. Там ще можете да се запознаете с реда, необходимите документи и такси за подаване на документи.
​​​
​​МУ-Варна ще гостува на ​ГПЧЕ "​Йоан Екзарх"​

​За трета поредна година Медицински университет – Варна прие поканата на ръководството на Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх" – Варна да участва в инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!” - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА. Срещата между гимназистите и представителите на МУ-Варна ще се проведе на 21 март 2016 г. от 13 часа в сградата на училището.
Виж повече

Подайте документи за участие в предварителните изпити от 24.03.2016г.

Уважаеми кандидат-студенти,
 
          С няколко лесни стъпки Вие ще имате възможност да се запишете за участие в предварителните изпити по химия и биология. Освен на място в гр. Варна (ул. „Ма­рин Дринов" №55), това ще може да направите и чрез електронната система за кандидатстване, инструкции за която ще може да разгледате на 15.03.2016 год. Там ще можете да се запознаете с реда, необходимите документи и такси за подаване на документи. От 24.03.2016 год. тя ще бъде активна и ще имате възможност да се регистрирате.
 
          Университетът не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи, както във Варна, така и в останалите градове в страната.

                                                                ​Изпити, срокове, документи

Научете повече за изпитните дати, необходимите документи, сроковете и начините за тяхното подаване, както и условията за кандидатстване за специалностите в МУ-Варна
Виж още​

Излезе кандидатстудентският справочник за прием през 2016/2017 година

Излезе справочникът на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна за прием на студенти за учебната 2016-2017 година. В него кандидатите за всички специалности, предлагани в университета, могат да намерят пълна и актуална информация за предстоящата кандидатстудентска кампания. ​​​
​​

​Прочетете повече за специалностите в Университета, Медицинския колеж и филиалите на МУ-Варна в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Запознайте се с условията и документите за кандидатстване.

Научете как се оценяват конкурсните изпити и как се образува балът и класирането.

В новия справочник ще намерите още датите на приемните изпити, както и конспектите и програмите за тях.

Виж повече​

Започва интензивен кандидатстудентски курс по химия през месец март

 

Катедрата по Химия към Медицински университет – Варна организира интензивен  кандидатстудентски курс по Химия за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация", който ще се проведе в  три поредни съботни и неделни дни, както следва:

  • 12.03. и 13.03.
  • 19.03. и 20.03.
  • 26.03. и 27.03.2016 г.

Виж повече.

​​Добре дошли в МУ-Варна! Разгледайте университета във виртуална разходка
Ако вие сте кандидат-студент и вече нямате търпение да посетите Медицински университет - Варна по време на Дните на отворените врати на 25 и 26 март ...
... може да разгледате виртуално най-динамично развиващият се и високотехнологичен университет в България!

Виж повече.​


​​​Кратък кандидатстудентски курс по биология започва през февруари

 
Катедрата по биология към Медицински университет – Варна организира кратък кандидатстудентски курс по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще започне на 14 февруари в пет поредни съботни и неделни дни , както следва: 14.02, 20.02, 21.02, 27.02 и 28.02 2016 г., с обща продължителност 30 часа (по 6 часа на ден). Мястото за провеждане е зала „В" в Медицински колеж.

 
​           
„Вярвам в успеха си!"

Предновогодишно ще ви разкажем какви са трепетите и вълненията на една кандидат-студентка, как се подготвя за изпитите, какво я мотивира да избере една хуманна професия и да посвети живота си на нея. На нашите въпроси за перспективите й, как вижда своето бъдеще, къде иска да следва, какво образование иска да получи, бе любезна да отговори Жасмин Дорийска, на 18 години, ученичка от 12 клас на Първа езикова гимназия - Варна.
Излезе от печат сборникът със задачи за кандидатстудентски изпит по химия 2016

"Сборник задачи за кандидатстудентски изпит по химия 2016″ е предназначен за подготовката на кандидат-студентите за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" в Медицински университет – Варна. Сборникът е разделен на два раздела: неорганична химия (102 задачи) и органична химия (103 задачи).

Вижте книжарниците, в които можете да си закупите сборни​ка или под формата на списък тук​

Автори: Мона Станчева, Любомир Македонски, Румяна Черкезова
Категория: Сборници
Ключови думи: За кандидат-студенти
Издателство: Медицински университет – Варна
Година на издаване: 2016
ISBN 978-954-9685-81-7
Виж повече.
Новата сграда на Факултета по фармация към МУ-Варна е отличена със специална награда в конкурса „Сграда на годината“
Новата сграда на Факултета по фармация​ към МУ – Варна, която бе официално открита в средата на октомври, бе отличена със СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА в категория „Сгради Образователна инфраструктура" от  24-членно жури на тазгодишния национален конкурс „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2015". Високото отличие за новия дом на студентите по фармация във Варна е най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата.​
Виж повече.
Излезе класирането за специалността „Опазване и контрол на общественото здраве”

Днес се обявява класирането за специалността Опазване и контрол на общественото здраве - „магистър".

Класирането може да видите тук или в профила си тук.

Всички класирани студенти ще могат да се запишат във Факултета по обществено здравеопазване (сграда Ректорат - ул. „Марин Дринов" №55, стая 207) на следните дати:

  • 2 ноември 2015 г. от 13.00 до 16.30 ч.
  • 3, 4, 5 и 6 ноември 2015 г. от 09.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.30 ч.


 

Тук ще откриете информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване.

​Излезе класирането за магистърските специалности Здравен мениджмънт, Фармацевтичен мениджмънт и Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа 
Днес се обявява класирането за специалностите Здравен мениджмънт, Фармацевтичен мениджмънт и Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа - „магистър".

Класирането може да видите тук или в профила си тук.

Всички класирани студенти ще могат да се запишат във Факултета по обществено здравеопазване (сграда Ректорат - ул. „Марин Дринов" №55, стая 207) на следните дати:

- За кандидат-студентите по специалността „Здравен мениджмънт" - на 19 октомври 2015 г. от 13.00 до 16.30 ч., на 20, 21, 22 и 23 октомври 2015 г. от 09.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.30 ч.
Виж повече
​​​Кандидатствайте за специалностите „Здравен мениджмънт", „Фармацевтичен мениджмънт" и „Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа"

Срокът за подаване на документи за кандидатстване за специалностите „Здравен мениджмънт" (след „бакалавър" или „магистър" по друга специалност), „Фармацевтичен мениджмънт" и „Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа" – образователно-квалификационна степен „магистър" се удължава до16 октомври 2015 г.

Онлайн подаването е опция, от която може да се възползвате в удобно за вас време (24 часа в денонощието) от тук.

Виж повече​.

Излезе второ класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицина и Фармация в МУ-Варна


Днес се обявява второ класиране за обучение срещу заплащане за две от най-желани специалности в Медицински университет – Варна – Медицина и Фармация. Класирането може да видите в профила си тук.

Записването на класираните студенти ще става в съответните деканати на следните дати:

27 август (четвъртък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.
28 август (петък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.
31 август (понеделник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.
01 септември (вторник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:00 ч.

Информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване, ще откриете тук

Излязоха резултатите от изпита по химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ (обучение срещу заплащане)

Излязоха и резултатите от изпита по химия за специалностите Медицина и Фармация за обучение срещу заплащане. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук.
 Всеки кандидат, който желае, може да идентифицира писмената си работа на 26 и 27 август 2015 г. в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55), от 09.00 до 11.00 часа и от 13.00 часа до 15.00 часа. Идентифицирането ще става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност. По време на запознаване с писмената конкурсна работа не се разрешава изнасянето, копирането или преписването й, както и предоставяне на копие от нея.

Вижте новите класирания за обучение срещу заплащане, които излизат днес – 21 август

Днес се обявяват:

- второ класиране за обучение срещу заплащане за специалността Медицинска сестра - Филиал Сливен и специалностите от Медицински колеж – Варна – вижте тук или в профила си тук;

- първо класиране за специалността Управление на здравните грижи - „магистър" след друга ОКС – вижте тук или в профила си тук;

- първо класиране за специалностите Здравен мениджмънт – „бакалавър" и Медицински оптик - вижте тук или в профила си тук.

Записването на класираните студенти ще става на следните дати:

  • 24 август (понеделник) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 ч.
  • 25 август (вторник) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 ч.
  • 26 август (сряда) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.00 ч.

Информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване, ще откриете тук.

Излязоха резултатите от изпитите по биология, провели се на 19 август

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиал Шумен. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

На 24 август 2015 г. очаквайте обявяване на класирането.

виж още


Разпределение по зали за изпита по химия на 24 август​

Кандидат-студенти ще се явят на приемен изпит по химия за обучение срещу заплащане по специалностите Медицина и Фармация, който ще се проведе на 24 август (понеделник) в сградата на Факултет по Дентална медицина, етаж 1, Зала А.

 

​На 19 август се провежда изпит-тест по биология във Филиал Шумен

Днес, 19 август, се провежда изпит - тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към новооткрития Филиал на Медицински университет Варна в град Шумен.
виж ощеРазпределение по зали за изпита по биология на 19 август

Кандидат-студенти ще се явят на приемен изпит по биология  за обучение срещу заплащане по специалностите Медицина и Фармация, който ще се проведе на 19 август(сряда) в сградата на Факултет по Дентална медицина, етаж 1, Зала А.

виж още


Излезе първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността Зъботехник

Днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалността Зъботехник  в Медицински колеж към МУ-Варна. Класирането може да видите тук​ или в профила си тук.виж още

Излезе първо класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиал Велико Търново

Днес се обявява класирането за специалностите Медицинска сестра и Акушерка за Филиала на Медицински университет в гр. Велико Търново.

Класирането може да видите тук​ или в профила си тук


виж още


 

Излязоха резултатите от теста по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиал Велико Търново

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиал Велико Търново. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.​

Всеки кандидат, който желае, може да идентифицира писмената си работа на 17 и 18 август 2015 г. в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55), от 09.00 до 11.00 часа и от 13.00 часа до 15.00 часа. Идентифицирането ще става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност. По време на запознаване с писмената конкурсна работа не се разрешава изнасянето, копирането или преписването й, както и предоставяне на копие от нея.

На 17 август 2015 г. очаквайте обявяване на класирането.

Излезе първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицинска сестра, Акушерка, Управление на здравните грижи - „бакалавър“ и специалностите от Медицинския колеж

Днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, включително и за Филиал Сливен, както и за специалността Управление на здравните грижи - „бакалавър" и специалностите от Медицински колеж – Варна.

виж още

Излезе четвърто класиране за специалностите Здравен мениджмънт „бакалавър" и Медицински оптик

Днес се обявява четвърто класирането за специалностите Здравен мениджмънт „бакалавър" и Медицински оптик, което може да видите тук или в профила си тук

Всички класирани студенти за специалността Здравен мениджмънт ще могат да се запишат във Факултета по обществено здравеопазване, както следва:

13 август (четвъртък) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 ч.

14 август (петък) от 09.00 до 12.00 ч.

Студентите, класирани за специалността Медицински оптик, ще могат да се запишат на същите дати и в същия часови диапазон в сградата на Медицински колеж – Варна.

Тук ще откриете информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване.

Излезе първо класиране за специалностите Здравен мениджмънт - „магистър“ и Управление на здравните грижи - „магистър“

Днес се обявява класирането за специалностите Здравен мениджмънт „магистър" и Управление на здравните грижи „магистър".
Класирането може да видите тук или в профила си тук.
Всички класирани студенти ще могат да се запишат във Факултета по обществено здравеопазване на следните дати:
12 август (сряда) от 13.00 до 16.30 ч.
13 август (четвъртък) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 ч.
14 август (петък) от 09.00 до 12.00 ч.
17 август (понеделник) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.00 ч.
 Тук ще откриете информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване.

На 12 август се провежда изпит-тест по биология във Филиал Велико Търново

Днес, 12 август, се провежда изпит - тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към новооткрития Филиал на Медицински университет – Варна в град Велико Търново.

В 8:45 ч. в присъствието на директора на Филиала доц. Диана Димитрова, д. пс. кандидат-студентката Мария Гецова изтегли Комбинация №3 от тестовите въпроси.

Три часа ще имат на разположение кандидатите, за да решат 30-те въпроса от теста. За първи път от тази учебна година в новия филиал ще се обучават 20 студенти от специалност Медицинска сестра и 20 студенти от специалност Акушерка.

Изпитът се провежда във Филиала - в сградата на Хуманитарната гимназия в гр. Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов" № 2.
Очаквайте обявяване на резултати от конкурсния изпит до края на седмицата.

На 12 август се провежда изпитът по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Филиал Велико Търново. Вижте разпределението по зали.

На 12 август  (сряда) ще се проведе приемният изпит по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка в новооткрития филиал на Медицински университет – Варна във Велико Търново. Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до полунощ на 08 август.

Виж още


Вижте новите класирания, които излизат днес – 7 август

Днес, 7 август 2015 г., се обявяват:

четвърто класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка (включително за Филиал Сливен) и специалностите от Медицински колеж – Варна – проверете тук  или в профила си от тук.​

трето класиране за специалностите Здравен мениджмънт (бакалавър) и Медицински оптик - вижте тук  или в профила си от тук.

Информация за сроковете за записване на класираните студенти, както и подаването на молби за прекласиране може да видите тук .

Обръщаме внимание на всички кандидат-студенти, класирали се в посоченото по-горе трето класиране за специалностите Здравен мениджмънт (бакалавър) и Медицински оптик, че неподалите молби за прекласиране и незаписалите се в посочения срок, ще изгубят правата си и няма да могат да участват в следващите класирания.

Класираните в четвърто класиране, които не са се записали в посочения срок, губят правата си и не могат да участват в следващите класирания.​

Излезе първо класиране за обучение срещу заплащане за специалностите Медицина, Дентална Медицина и Фармация в МУ-Варна

1klasirane-medicina.jpg 

Днес се обявява първо класиране за обучение срещу заплащане за трите най-желани специалности  в Медицински университет – Варна - Медицина, Дентална медицина и Фармация. Класирането може да видите в профила си тук.​

Записването на класираните студенти ще става в съответните деканати на следните дати:

6 август (четвъртък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

7 август (петък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

10 август (понеделник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

11 август (вторник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч.

12 август (сряда) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:00 ч.

 

Информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване, ще откриете тук

​​Излезе трето класиране за специалността „Зъботехник"

Днес се обявява трето класиране за специалността „Зъботехник". Класирането вижте тук​ или в профила си от тук.

Приетите кандидат-студенти ще могат да се запишат в сградата на Медицински колеж – Варна на бул. „Цар Освободител" №84, ет.1, стая 108 в следните срокове:

06 август (четвъртък) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.30 ч.

07 август (петък) от 09.00 до 12.00 и от 12.30 до 16.00 ч.​


 

Тук ще откриете информация за необходимите документи, които трябва да представите при записване.


 

За допълнителна информация:

тел. 052677265; 052677270​​​

​Вижте новите класирания, днес на 4-ти август​

Днес, 4 август 2015 г., се обявяват:

четвърто класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация - вижте тук или в профила си от тук.​

трето класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка (включително за Филиал Сливен) и специалностите от Медицински колеж – Варна - вижте тук или в профила си от тук.

второ класиране за специалностите Здравен мениджмънт (бакалавър) и Медицински оптик - вижте тук или в профила си от тук.

Информация за сроковете за записване на класираните студенти, както и подаването на молби за прекласиране може да видите тук.

Обръщаме внимание на всички кандидат-студенти, класирали се в посочените по-горе второ и трето класиране, ченеподалите молби за прекласиране и незаписалите се в посочения срок, ще изгубят правата си и няма да могат да участват в следващите класирания.

Класираните в четвърто класиране, които не са се записали в посочения срок, губят правата си и не могат да участват в следващите класирания.​

На 5 август ще се състои изпитът за специалността „Управление на здравните грижи" - магистър

izpit UZG.jpgДнес, 3 август, в полунощ приключва онлайн подаването на документи за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Магистър".

На 5 август ще се проведе приемният изпит-есе. Кандидат-студентите трябва да заемат местата си в Зала „А" на Факултета по дентална медицина (бул. Цар Освободител №84, ет.1) от 8:00 до 8:30 часа. Трябва да носят лична карта и документ за явяване на изпит (картонче с входящ номер).

Ако сте пропуснали да разпечатате своето картонче с входящ номер, можете да го направите от тук .

В 9:00 ч. ще бъде изтеглена изпитната тема, свързана с дейността здравни грижи.

 

Пожелаваме успех на всички кандидати!​​

Излезе трето класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет - Варна

Днес се обявява трето класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. 

Класирането вижте тук​ или в профила си от тук.

Записването на класираните студенти за трите най-желани специалности в МУ-Варна, както и подаването на молби за прекласиране, ще става в съответните деканати на 31 юли (петък) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч. и на 03 август (понеделник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:00 ч.

Обръщаме внимание на всички класирани, че неподалите молби за прекласиране и незаписалите се в посочения срок, губят правата си и не могат да участват в следващите класирания.

Излезе първо класиране за специалностите Здравен мениджмънт „бакалавър“ и Медицински оптик

Днес се обявява класирането за специалностите Здравен мениджмънт „бакалавър" и Медицински оптик, което може да видите тук или в профила си тук.


виж още


 

Излезе второ класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет - Варна

Днес се обявява второ класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Класирането вижте тук или в профила си от тук.

Записването на класираните студенти за трите най-желани специалности в МУ-Варна, както и подаването на молби за прекласиране, ще става в съответните деканати от 27 юли (понеделник) до 28 юли (вторник) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:30 ч. и на 29 юли (сряда) от 9:00 до 12:00 ч. и от 12:30 до 16:00 ч.

Организаторите от Учебен отдел на МУ-Варна отново обръщат внимание на всички класирани, че неподалите молби за прекласиране и незаписалите се в посочения срок, губят правата си и немогат да участват  в следващите класирания.

Вижте резултатите от изпита по моделиране и класирането за специалността „Зъб

отехник“

Излязоха резултатите и класирането от вчерашния изпит по моделиране за една от най-желаните специалности в Медицинския колеж на МУ-Варна - „Зъботехник". Общо 30 са местата, за които се борят явилите се близо 100 кандидат-студенти. Сръчност, знания и прецизност бяха основните качества, които трябваше да покажат кандидатите, изграждайки от глина модела на петия долен зъб на човека.


виж още


 

Близо 100 кандидати се явяват днес на изпита по моделиране за специалността Зъботехник в МУ-Варна

Днес в Медицинския колеж на МУ-Варна се провежда изпитът по моделиране за специалността Зъботехник. Минути преди началото на изпита в присъствието на заместник-ректора по учебната дейност проф. Албена Керековска и директора на Медицинския колеж проф. д-р Негрин Негрев кандидат-студентът Николай Стефанов изтегли следния модел: „Втори долен премолар (пети долен)".

Пет часа е времето, което ще имат кандидатите, за да направят модел на изтегления зъб.

Резултатите от изпита по моделиране за една от най-желаните специалности в Медицинския колеж на МУ-Варна - Зъботехник ще бъдат обявени утре (24.07.2015 г.). Общо 30 са местата, за които се борят явилите се близо 100 кандидат-студенти.

Всички кандидат-студенти, които желаят да прегледат и идентифицират изпитните си работи, ще могат да го направят утре (24.07.2015 г.) от 9:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч. и в събота (25.07.2015 г.) от 9:00 до 12:00 ч. в съответната зала на Медицинския колеж, в която са се явили на изпита.

Желаем успех и сръчност на всички!

Излезе първо класиране за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, специалностите от Медицински колеж – Варна и Управление на здравните грижи - „бакалавър“

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент - обявяване на класирането за специалностите Медицинска сестра и Акушерка, включително и за Филиал Сливен, специалностите от Медицински колеж – Варна и Управление на здравните грижи - „бакалавър".

Класирането може да видите тук или в профила си тук.


виж още


 

Излязоха резултатите от теста по биология. На 23 юли се провежда изпитът по моделиране за специалност „Зъботехник“

Днес се обявяват резултатите от теста по биология за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" (включително за Филиал Сливен) и специалностите от Медицински колеж - Варна. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

виж още

Излезе първо класиране за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет - Варна

Днес настъпи най-дългоочакваният за кандидат-студентите момент - обявяване на класирането за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

Класирането вижте тук или в профила си от тук.


Виж още


 

Излязоха резултатите за изпитa по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация

 

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

Всеки кандидат, който желае, може да идентифицира писмената си работа на 20 и 21 юли 2015 г. в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55), от 09.00 часа до 12.00 часа и от 13.00 часа до 16.00 часа. Идентифицирането ще става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност. По време на запознаване с писмената конкурсна работа не се разрешава изнасяне, копиране и преписване на писмената работа, както и предоставяне на копие на работата впоследствие.

1200 беше общият брой на кандидат-студентите, които подадоха документите си за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

​Над 700 кандидати се явяват на изпита тест по биология на 16 юли
Над 700 кандидати от цялата страна се явяват днес, 16 юли, на изпита тест по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка към Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна и филиала в Сливен. 
За да решат 30-те въпроса от теста, три часа ще имат на разположение и желаещите да изучават специалностите Помощник-фармацевт, Рентгенов лаборант, Медицински лаборант, Рехабилитатор, Медицински козметик и Инспектор по обществено здраве към Медицинския колеж.
Изпитът се провежда едновременно във Варна и в Сливен.
В 7:45 ч. в присъствието на заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Албена Керековска, кандидат-студентка от гр. Търговище изтегли комбинация №4 от тестови въпроси.

На 16 юли се провежда изпитът по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка и специалностите от Медицински колеж.
Вижте разпределението по зали ​​Близо 700 кандидати ще се явят на приемния изпит по биология за специалностите Медицинска сестра и Акушерка във Варна и Филиал Сливен и специалностите от Медицински колеж. Изпитът ще се проведе на 16 юли (четвъртък). Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до полунощ на 14 юли. 

Виж още​


Излязоха резултатите от писмения изпит по социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи” – ОКС бакалавър

 

 

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по социална медицина и здравен мениджмънт за специалността Управление на здравните грижи – ОКС бакалавър. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

Кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55), на 21 юли 2015 г. от 13.00 часа до 16.00 часа. Идентифицирането става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност.

На 17 юли ще се състои и устният изпит за специалността „Управление на здравните грижи", до който ще бъдат допуснати само кандидати с оценка от писмения изпит най-малко 3.00. Изпитът ще се проведе от 9.00 часа в сградата на Регионалната здравна инспекция – Варна, ул. Брегалница №3, зала 302 (етаж 3).

Пожелаваме успех на всички кандидати!

Излязоха резултатите за изпитa по биология за специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация"

 

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от изпита по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят тук или да изтеглят от тук.

Кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55), на 20 и 21 юли 2015 г. от 09.00 часа до 12.00 часа и от 13.00 часа до 16.00 часа. Идентифицирането става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност. По време на запознаване с писмената конкурсна работа не се разрешава изнасяне, копиране и преписване на писмената работа, както и предоставяне на копие на работата впоследствие.

1200 беше общият брой на кандидат-студентите, които подадоха документите си за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация.

На 13 юли ще се състои писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт

На 13 юли ще се проведе писменият изпит по Социална медицина и здравен мениджмънт за специалността „Управление на здравните грижи", образователно-квалификационна степен „Бакалавър". Изпитът ще се състои в III-та аудитория на Медицински университет - Варна (ул. Марин Дринов №55, ет.4). Кандидат-студентите трябва да заемат местата си в аудиторията от 8:00 до 8:30 часа. Трябва да си носят лична карта и документ за явяване на изпит (картонче с входящ номер). Ако сте пропуснали да разпечатате своето картонче с входящ номер, можете да го направите от тук .

В 9:00 ч. ще бъде изтеглена комбинация от 30 тестови въпроса, за решаването на които кандидатите ще имат на разположение 3 часа. На 17 юли ще се състои и устният изпит за специалността „Управление на здравните грижи", до който ще бъдат допуснати само кандидати с оценка от писмения изпит най-малко 3.00.

Пожелаваме успех на всички кандидати!

Над 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на изпит по химия за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” в МУ-Варна

Повече от 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес, 9 юли, на изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна.       

виж още

Вижте разпределението по зали за изпитa по химия за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”

Над 1000 кандидати ще се явят на приемния изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 09 юли (четвъртък). Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до полунощ на 26 юни.

Виж още

Над 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на изпит по биология за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” в МУ-Варна

Близо 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес, 30 юни, на изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 
В 7:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов кандидат-студент от гр. Добрич изтегли комбинация №2 с тестови въпроси от материала за 8-ми и 9-ти клас от Сборниците с тестови задачи по биология и една тема от материала за 10-ти клас: „Свързано унаследяване и кросинговър".
1200 кандидат-студенти подадоха документи тази година за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в МУ-Варна. За трета поредна година те могат да се възползват от възможността за избор на по-добрия си резултат между предварителния и редовния изпит.
Значително повече в сравнение с миналите години са кандидатите, които избраха МУ-Варна, както и тези, които се възползваха от удобството да подадат документите си онлайн.

Пожелаваме успешно представяне на всички кандидат-студенти!

​Вижте разпределението по зали за изпитa по биология за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”
Над 1000 кандидати ще се явят на приемният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 30 юни (вторник). Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до полунощ на 26 юни. 
е
Наближава крайният срок за прием на документи. На 30 юни се провежда изпитът по биология

 В края на тази седмица приключва подаването на документи  за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация и Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"). Към момента над 1000 кандидат-студенти са подали документите си за участие в редовните приемни изпити. На 30 юни се провежда изпитът по биология.

виж още

Кратък кандидатстудентски курс по биология ще се проведе през юли

Катедрата по Биология към Медицински университет - Варна организира кратък кандидатстудентски курс по Биология за специалностите Медицинска сестра, Акушерка, Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Рехабилитатор, Медицински козметик и Рентгенов лаборант.


ви​​​​ж още
​Кандидат-студенти за 15 специалности могат да подават документите си от 10 до 26 юни
От утре, 10 юни, започва приемът на документи за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация, Управление на здравните грижи (ОКС „бакалавър"), Здравен мениджмънт (ОКС „бакалавър"), Медицинска сестра и Акушерка (във Варна и Филиал Сливе​​н), както и специалностите от Медицинския колеж - Медицински лаборант, Помощник-фармацевт, Инспектор по обществено здраве, Медицински оптик, Зъботехник, Рехабилитатор, Рентгенов лаборант, Медицински козметик. 

Всичко за кандидат-студента ще намерите в книжарницата на МУ-Варна в сградата на Ректората

За удобство и улеснение на всички кандидат-студенти МУ-Варна отваря нова книжарница на територията на университета. Тук на едно място от 8 юни кандидатите ще могат да намерят всичко, което ще им бъде необходимо за предстоящата кампания за Прием 2015/2016 – документи за кандидатстване, сборници, справочници. Освен това ще могат да ползват и копирни услуги.

виж още

 

​Излязоха резултатите от предварителния изпит по биология

Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят от тук и да се изтеглят от тук.

Кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55) на25 и 26 май 2015 г. от 09.00 часа до 11.00 часа и от 13.00 часа до 15.00 часа. Идентифицирането ще става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност.

Над 1000 беше общият брой на кандидат-студентите, които подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, провеждани за трета поредна година в Медицински университет – Варна. Това им предоставя възможността за избор между по-добрия резултат от предварителния и редовния изпит.​​

​Излязоха резултатите от предварителния изпит по Химия
Днес се обявяват резултатите от писмените конкурсни работи от предварителния изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация. Оценките си кандидат-студентите могат да проверят онлайн от тук или да свалите информацията от тук​.

Кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в IV аудитория, сграда Ректорат (ул. „Марин Дринов" № 55) на 13 и 14 май 2015 г. от 09.00 часа до 11.00 часа и от 13.00 часа до 15.00 часа. Идентифицирането ще става само ЛИЧНО срещу представяне на документ за самоличност.

 

Над 1000 беше общият брой на кандидат-студентите, които подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, провеждани за трета поредна година в Медицински университет – Варна. Това им предоставя възможността за избор между по-добрия резултат от предварителния и редовния изпит.

Над 1000 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по биология в МУ-Варна

Днес, 9 май, се провежда предварителният изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. Близо 1100 кандидат-студенти от цялата страна се явяват на изпита.

​Вижте разпределението по зали за предварителния изпит по биология

Над 1000 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по биология  за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 9 май (събота). Това е броят на кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 22 април. 
 

 

​Близо 900 кандидат-студенти от цялата страна се явяват днес на предварителен изпит по химия в МУ- Варна

Днес се провежда предварителният изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна. 

В 8:45 ч. във II-ра Аудитория в присъствието на Ректорана университета проф. д-р Красимир Иванов кандидат-студентът Станислав Иванов от гр. Велико Търново изтегли теоретичния въпрос: „Строеж на атома. Атомно ядро, масово число, химичен елемент, изотопи. Електронна обвивка: основни характеристики на електрона, електронни слоеве. Квантови числа. Разпределение на електроните по слоеве и подслоеве въз основа на квантовите числа". Върху него и върху 4 лотарийно изтеглени логически задачи (2 от „Обща и неорганична химия" и 2 от „Органична химия") от Сборника със задачи за кандидатстудентския изпит по химия на МУ-Варна за 2015г. показват знанията си близо 900-те кандидат-студенти от цялата страна.​

виж още
​Разпределение по зали и сгради за изпита по химия


Близо 900 кандидати ще се явят на предварителния приемен изпит по химия за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация, който ще се проведе на 25 април (събота).  Над 1000 са кандидатите за тези специалности, подали своите документи до полунощ на 22 април. 

 
 
Наближава крайният срок...


Остават броени дни до крайния срок (22.04.2015 г. включително)  за подаване на документи за предварителните приемни изпити за специалностите Медицина, Дентална медицина, Фармация. Над 900 кандидат-студенти до момента са подали документите си за участие в предварителните изпити онлайн, през интернет страницата на университета или на място – на адреса на  МУ-Варна (ул. Марин Дринов 55, ет.1 , аудитория 4).

Първият от двата предварителни изпити, изпитът по химия, ще се проведе на 25 април. Очаквайте разпределението по зали на 24 април (петък).  ​

На 8 май (петък) ще излезе и разпределението за изпита по биология.

Пожелаваме Ви успех на предстоя​щите изпити!

В деня на писмените изпити кандидат-студентът е длъ­жен: 

​ 
Да носи документ за самоличност (лична карта) и картон­че с входящ номер.
От 8.00 до 8.30 часа да заеме мястото си в залата, съгласно предварителното разпределение по зали. Информация за разпределението се обявява на таблото пред входа на Рек­тората и в интернет сайта на МУ-Варна най-късно в деня преди изпита.
​Започна приемът на документи за предварителни кандидатстудентски изпити

От 06.04.2015г.  желаещите да изучават специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна могат да подават документите си за предварителните кандидатстудентски изпити по химия и биология.
​Изпити, срокове, документи


Научете повече за изпитните дати, необходимите документи, сроковете и начините за тяхното подаване, както и условията за кандидатстване за специалностите в МУ-Варна.
 

 


Кандидатствай онлайн


 

Уважаеми кандидат-студенти,

 С няколко лесни стъпки Вие ще имате възможност да заявите своето желание за участие в предварителните изпити по химия и биология, организирани от Медицински университет – Варна. 

В помощ на кандидат-студентите - справочници и сборници за подготовка


„Справочник за прием на студенти за учебната 2015-2016 година“, „Сборник с тестови задачи за кандидатстудентския изпит по биология“ (в две части – върху материала за 8 клас и за 9 клас) и „Сборник задачи за кандидатстудентски изпит по химия 2015“ са на разположение на кандидат-студентите за специалностите в МУ-Варна.
​МУ-Варна гостува на ГПЧЕ „Йоан Екзарх"


За втора поредна година Медицински университет – Варна ще посети Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх" - Варна в рамките на инициативата „ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД! - ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА ОТ ПЕТА".
МУ-Варна организира кандидатстудентски курсове по биология и химия


Курс по моделиране за специалност „Зъботехник"
Курс по химия
курс по биология


​На 20 и 21 март Медицинският университет във Варна отваря вратите си за посетители


За втора поредна година в Медицински университет – Варна ще се проведат общоуниверситетски Дни на отворените врати.  На 20 и 21 март Четирите факултета към университета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж ще отворят вратите си за ученици, бъдещи кандидат-студенти, родители и граждани.